„Neptūnas” patiesė Kauno „Žalgirį”

Sportas

Sekmadienio išvykoje Kaune žaistų LKL rungtynių metu Klaipėdos „Neptūnas” įveikė čempionų titulą ginantį vietos „Žalgirį” rezultatu 75:60 (19:21, 16:8, 16:20, 24:11).

Beje, prieš mačą „Betsafe“ lažybininkai prognozavo, kad „Žalgiris“ namuose nukaus svečius iš uostamiesčio bei pratęs pergalių seriją. Tačiau Kazys Maksvytis su savo auklėtiniais iškovojo jau 12 pergalę prieš Kauno „Žalgirį”.

bcneptunas.lt nuotr.

Tai buvo pirmoji Kauno „Žalgirio“ nesėkmė vietiniame fronte. Permainingose rungtynėse „Žalgiris“ subyrėjo ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai svarbiu metu niekaip nesugebėjo rasti kelių link varžovų krepšio bei leido jiems spurtuoti 7:0.

Šis spurtas leido „Neptūnui“ priešpaskutinę minutę nutolti 68:59 bei užsitikrinti pergalę. Į pergalę uostamiesčio ekipą vedė Jerai Grantas ir Kyle’as Weaveris. Amerikiečiai pelnė atitinkamai 17 ir 16 taškų.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 12 taškų įmetęs Nate’as Woltersas. Antrajame kėlinyje į duobę įkritę žalgiriečiai dalino varžovams kamuolius bei iš žaidimo prametė 10 metimų iš eilės. Tuo pasinaudojęs „Neptūnas“ prieš pertrauką spurtavo 14:4 bei išsiveržė į priekį 35:29.

Prasidėjus antrajai susitikimo pusei, šeimininkams pavyko greitai išlyginti rezultatą, tačiau patiems įgyti pranašumą sekėsi sunkiai. „Žalgiris“ kiek tvirčiau pasijautė tik trečiojo ketvirčio pabaigoje, kai išsiveržė į priekį 49:45.

Kazys Maksvytis tuomet buvo nubaustas technine pražanga, o tai pabudino jo auklėtinius ir privertė juos ketvirtajame kėlinyje susigrąžinti iniciatyvą į savo rankas. Svečiai surengė spurtą 12:2 bei vėl persvėrė rezultatą 57:51.

Nors netrukus Laurynas Birutis ir Artūras Milaknis dar kiek priartino „Žalgirį“ (59:61), lemiamu metu šalies čempionai užstrigo. Tuo metu „Neptūnas“ spurtavo 7:0 bei priešpaskutinę minutę nutolo 68:59.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais artėjantį trečiadienį, kuomet FIBA Čempionų lygos turnyre namuose priims Stambulo „Bešiktaš“ krepšininkus.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Jerai Grantas 17 (5 atk. kam.), Kyle’as Weaveris 16 (6 rez. perd.), Gytis Masiulis 11, Tomas Delininkaitis 7.

„Žalgiris“: Nate‘as Wotlersas 12, Brandonas Daviesas 11, Paulius Jankūnas 9, Laurynas Birutis 8.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This