Klaipėdietė pareigūnė su Troja tapo prizininkėmis

Sportas

Gausus kinologų būrys tris dienas Vilniuje, Kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdyboje varžėsi tradicinėse Lietuvos policijos pareigūnų, dirbančių su tarnybiniais šunimis, daugiakovės pirmenybėse. Varžybose dalyvavo Lietuvos policijos įstaigų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Estijos, Latvijos ir Lenkijos pareigūnai su tarnybiniais šunimis.

Policijos nuotr.

Pareigūnai pirmenybių metu turėjo atlikti įvairias užduotis: apsaugos rungtį sudarė dvi dalys: vienoje iš jų šuo buvo siunčiamas sulaikyti „nusikaltėlio“ įveikęs kliūčių ruožą, kitoje – sulaikyti „nusikaltėlio“ į tamsią patalpą. Žmogaus paieškos rungtyje šuo turėjo surasti automobiliuose besislepiančius asmenis. Pėdsekystės rungtyje šunys turėjo sekti prieš valandą iš nusikaltimo vietos pasišalinusio asmens pėdomis ir surinkti jo paliktus įkalčius. Paklusnumo rungtyse policijos pagalbininkams reikėjo atlikti keletą sumodeliuotų situacijų ir įrodyti, kaip sugeba atsispirti juos viliojantiems daiktams: žaisliukams, maistui ir kt., eiti šalia šeimininko, kada šis vedasi šalia dviratį, lįsti pro tunelį, įveikti barjerą. Visos pateiktos varžyboms rungtys buvo labai artimos kasdieniniam policijos kinologo darbui.

Pranešama, kad susumavus visų trijų dienų rezultatus buvo išrinkti nugalėtojai. Džiugu pranešti, kad garbingą antrąją vietą varžybose iškovojo Vita Mockutė – Klaipėdos apskrities Patrulių rinktinės vyresnioji specialistė su kalyte Boni (Troja).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Incidentas su agresyviu šunimi baigėsi teistumu

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmai paskelbė nuosprendį beveik metus laiko nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, kurioje aktyvus Smeltės individualių namų kvartalo gyventojas ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Konsultacijos

LAT: asmenys pagrįstai nuteisti dėl žiauraus elgesio su gyvūnais

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį priėmė nutartį baudžiamojoje byloje, kurioje asmenys apeliacinės instancijos teismo nuosprendžiu nuteisti baudomis už žiaurų elgesį su ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Agresyvus šuo paplonino šeimininkės piniginę

Klaipėdos apylinkės teismas klaipėdietę nuteisė už tai, kad dėl neatsargumo jos šuo nesunkiai sužalojo žmogų. Teismas konfiskavo agresyvų gyvūną bei ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This