Klaipėdoje ir rajone brangs vanduo

Svarbu, Verslas

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) pirmadienį suderino naujas AB „Klaipėdos vandens” paslaugų kainas.

Jas dar formaliai per 30 dienų turės patvirtinti uostamiesčio ir Klaipėdos rajono tarybos. Jei jos to nepadarytų, kainos kaip ir šiemet gali būti patvirtintos vienašaliu VKEKK sprendimu. „Klaipėdos vandens” generalinis direktorius Leonas Makūnas prognozuoja, kad naujosios kainos gali įsigalioti nuo kitų metų vasario.

pixnio.com nuotr.

Komisija, įvertinusi AB „Klaipėdos vanduo” geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo veiklos sąnaudas, vartotojams, perkantiems paslaugas bute, suderino 1,38 Eur/m³ (be PVM) geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainą (3,75 proc. didesnę nei dabar galioja – 1,33 Eur). Gyvenantiems individualiame name ji didės 4 proc. – nuo 1,25 iki 1,3 Eur. Apskaitos kaina mažėja 2 ir 2,4 proc. – gyvenantys bute mokės nebe 1,29, o 1,26 Eur/per mėn. (be PVM), o individualaus namo atveju – nebe 1,67, o 1,63 Eur.

Pasak L. Makūno, tokį kainų judėjimą į skirtingas puses nulėmė tai, kad pavyko sumažinti pardavimo srityje dirbančių žmonių skaičių, o pačio vandens kainos augimą nulėmė investicijos, nusidėvėjimas ir kiti faktoriai.

„Esminės priežastys, kodėl keičiasi paslaugų kaina vartotojams, yra mažesnis realizuotas geriamojo vandens kiekis, faktiškai įvykdytų investicinių projektų nusidėvėjimo sąnaudų, darbo užmokesčio sąnaudų didėjimas, tačiau teigiamą poveikį turi išaugęs tvarkomų nuotekų kiekis”, – rašoma VKEKK pranešime.

Teigiama, kad įsigaliojus naujoms kainoms, bendrovės aptarnaujamoje licencijuojamoje teritorijoje vartotojų, atsiskaitančių už paslaugas bute, mokama suma sudarys 1,34 proc. vidutinių šeimos pajamų, t. y. neviršys leistinos 4 proc. ribos.

Paskutinį kartą uostamiesčiui ir Klaipėdos rajonui AB „Klaipėdos vanduo” teikiamų paslaugų kainos keitėsi nuo šių metų, nors tiek rajono, tiek ir miesto politikai nebuvo pritarę tokiam sprendimui – pirmieji balsavo prieš, o miesto politikai šio klausimo neapsvarstė iki numatyto termino.

Tada kubinis metras vandens daugiabutyje pabrango nuo 1,28 iki 1,33 Eur be PVM. Individualiam namui kaina didėjo nuo 1,17 iki 1,25 Eur be PVM.

1 Comment

  1. LML

    Labiausiai užkliūva Klaipėdos vicemero Artūro Šulco rinkiminės kampanijos rėmėjų sąrašas. Akis bado 600 eurų suma, kurią Artūro Šulco rinkimams paaukojo Leonas Makūnas, kuris yra Klaipėdos savivaldybės kontroliuojamos bendrovės „Klaipėdos vandenys” generalinis direktorius, o Artūras Šulcas yra šią įmonę turinčios prižiūrėti ir kontroliuoti stebėtojų tarybos pirmininkas. Grubiai tariant, pavaldinys pamalonino savo viršininką, paaukodamas dalį atlyginimo, kurį jis gauna klaipėdiečiams pardavinėdamas vandenį.
    Jau senokai mieste kalbama, kad pensijos jau sulaukęs Leonas Makūnas galėtų pasitraukti iš savo užimamo šilto posto ir vietą užleisti jaunesniam ir energingesniam žmogui. Tačiau atrodo, kad seni politiniai bičiuliai Artūras Šulcas ir Leonas Makūnas nusiteikę vienas kitą ir toliau palaikyti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This