Tango gerbėjams – „Koncertinė milonga“

Kultūra

Klaipėdos koncertų salė spalio 17 dieną, 18.30 val., atvers duris tango gerbėjams. „Koncertinė milonga“ – taip vadinasi šis renginys, kurio metu scenoje liesis aistringa tango muzika, skleisis šokėjų judesiai.

Šią argentinietiško tango fiestą inicijavo Mindaugas Bačkus, Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas.

„Mes pristatome tango kultūrą, instrumentinius, vokalinius ir šokinius numerius. Šokėjams akompanuos tango orkestras“, – pranešime cituojamas M. Bačkus.

Klaipėdos kamerinis orkestras į naujų scenos partnerių sąrašą šįkart įtrauks argentinietiško tango atlikėjus: Eduardo Gimenezą (vokalas, Argentina–Lietuva) ir tris Lietuvos ir užsienio šokėjų poras: Carlos Rodriguez ir Brigita Rodriguez (Argentina–Lietuva), Los Rosales: Juan Manuel Rosales ir Liza Rosales (Argentina), Bruno Daniel Ciarfella ir Alessandra Moro (Italija).

Iš Urugvajaus kilęs, Argentinoje augęs ir jau beveik 20 metų Vilniuje gyvenantis E. Gimenezas iš pradžių užsirekomendavo kaip puikus tango šokėjas. Vėliau jis atrado kitą aistrą – dainavimą, kurį studijavo Urugvajuje, po to – Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

„Argentinietiškasis tango dėl to nepasitraukė į šalį, šokis yra mano gyvenimo aistra. Bet man neužtenka tik tango. Juk šis šokis šokamas kojomis, o aš muziką jaučiu visame kūne”, – teigia jis.

Įdomu, kad E. Gimenezo močiutė Marija Uperman gimė Tauragėje. Viename interviu atlikėjas pasakojo: „Esu lietuvis, nes mano protėviai kilę iš Lietuvos. Senelis Justinas Šlekys gimė Veiviržėnuose, Klaipėdos rajone. Todėl aš esu pusiau žemaitis. Senelis mirė, kai man buvo dveji metai, todėl jo neprisimenu. O močiutė yra kaltininkė, kad aš dabar esu Lietuvoje. Ji man buvo kaip antra mama, nes pas ją praleisdavau visas dienas. Montevidėjuje, kur gimiau ir praleidau vaikystę, gyvenome kaimynystėje. Į Urugvajų mano močiutė atvyko būdama septyniolikos metų – pasitraukė iš Lietuvos po Pirmojo pasaulinio karo, nes kaimuose buvo didžiulis badas.“

Brigita Rodriguez  ir Carlos Rodriguez  kartu šoka ir veda tango pamokas. dalyvauja argentinietiško tango festivaliuose, koncertuose įvairiose šalyse. Brigita – profesionali aktorė, šokėja, choreografė, argentinietiškojo tango mokytoja. Carlos šoka ir moko šokti daugiausia tango salono stiliaus tango, tačiau yra ir kitų argentinietiškojo tango stilių profesionalas. Carlos nuomone, tango nėra vien žingsniai ar jų deriniai, tango – tai kultūros, kurioje jis gyvena nuo vaikystės, išraiška. Carlos savo šokyje gali išreikšti visą pojūčių ir jausmų vaivorykštę – nuo gilaus santūraus
skausmo ir kančių iki visapusės meilės ir džiaugsmo.

Kaip solistas koncerte pasirodys ir Raimondas Sviackevičius (akordeonas), o styginių orkestro spalvas papildys Felikso Zakrevskio fortepijonas. Šie du atlikėjai yra aktyvūs mūsų šalies koncertinio gyvenimo dalyviai, grojantys įvairiose sudėtyse ir skirtingų stilių muziką. Jie dažnai drąsiai peržengia muzikinių žanrų ir repertuarų ribas, sutinka eksperimentuoti ir plėsti savo menines patirtis.

Visi minėti koncerto atlikėjai muzikos ir šokio kalba pasakos aistringas jausmų istorijas, pristatys skirtingus argentinietiško tango tipus. Skambės tango novatoriaus Ástoro Piazzolla’os, Carloso Gardeli’o ir originali argentinietiško tango muzika, aranžuota Rimanto Giedraičio.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This