Bręsta nauja bokso žvaigždė

Veidai

Legendinis bokso treneris Vincas Murauskas, išugdęs olimpietį boksininką Evaldą Petrauską, sako, jog bręsta dar viena šios sporto šakos žvaigždė. Šįkart – moteris: Klaipėdos universiteto studentė Austėja Aučiūtė.

Ji treniruojasi 12 metų. Per šį laikotarpį 9 kartus tapo Airijos, 2 kartus Lietuvos, čempione, o pasaulio jaunių čempionate užėmė 3-ąją vietą.

Šįkart Austėja, atstovaudama Klaipėdos universitetui, kovėsi pasaulio studentų bokso čempionate Elistos mieste Rusijoje, kur užėmė 5-ąją vietą.

KU bendruomenė pasveikino su 5-ąja vieta pasaulio studentų čempionate A. Aučiūę bei trenerį V. Murauską. KU nuotr.

„Kai prieš varžybas treniruojamės, kitų šalių treneriai manęs klausia – kas čia per žvėris, iš kur ši mergaitė? Ji toli eis. Tereikia susidoroti su varžybų jauduliu. Austėja be galo darbšti. Ji – pavyzdys kitiems sportininkams. Po treniruotės lieka dar vienai treniruotei ir ją reikia raginti eiti namo“, – auklėtinei gerų žodžių negailėjo treneris.

Pasaulio studentų čempionate Austėja kovėsi su itale, vėliau vokiete 60 kg kategorijoje. Prieš šias varžybas boksininkei teko numesti 8 kg, nes šiuo metu yra tik 3 moterų bokso svorio kategorijos: 51, 60 ir 75 kg.

„Dabar ruošiamės Lietuvos bokso čempionatui. Jis vyks Šilutėje, lapkričio 14-17 dienomis“, – sakė V. Murauskas.

Treneris A. Aučiūtę pastebėjo prieš trejus metus, kai ji trumpoms atostogoms grįžo iš Airijos.

„Nuo mažens gyvenau Airijoje. Tėtis kartą nuvedė į bokso treniruotę. Man patiko, „užsikabinau“ ir pradėjau treniruotis. Grįžus atostogų į Šilutę, tetos paklausiau, kur galėčiau pasitreniruoti. Ji susisiekė su treneriu Vincu Murausku. Kai grįžau į Airiją, sulaukiau jo skambučio ir pasiūlymo dalyvauti Lietuvos moterų bokso čempionate. Sutikau. Vėliau treneris prikalbino studijuoti Klaipėdos universitete. Tad jau 3 metai, kaip gyvenu Lietuvoje“, – sako Kūno kultūros ir sporto pedagogiką trečiame kurse studijuojanti Austėja bei tikina, jog emigruoti iš Lietuvos kol kas neketina.

Šiuo metu kartu su treneriu boksininkė ruošiasi ir Tokijo olimpiadai. Tačiau iki tol tektų užimti prizines vietas Europos bei pasaulio čempionatuose.

KU bendruomenės vardu su 5-ąja vieta pasaulio studentų čempionate A. Aučiūtę bei trenerį V. Murauską sveikino laikinai rektoriaus pareigas einantis prof. dr. Artūras Razbadauskas, KU Sveikatos mokslų fakulteto Kūno kultūros katedros vedėja prof. dr. Asta Šarkauskienė bei KU Sporto klubo pirmininkė doc. dr. Genovaitė Avižonienė.

„Sveikiname, džiaugiamės ir didžiuojamės. Labai svarbu, kad Klaipėdos universitetui sportininkai atstovauja bei pristato ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Pasiekimai, prizinės vietos ir medaliai papuošia ne tik jus, sportininkus, bet ir visą universitetą“, – sakė rektorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This