Juvelyrinę parduotuvę apiplėšė latvis

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/1mK09mjfNig”][vc_column_text]Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad bendradarbiaujant su užsienio teisėsaugos institucijomis atskleidė dar 2014 m. spalį Plungėje įvykdytą juvelyrinių dirbinių parduotuvės ginkluotą apiplėšimą.

Tada 9 val. ryto. pirkėju apsimetęs ir pardavėjos dėmesį nukreipęs plėšikas išsitraukė ginklą ir įrėmęs jį pardavėjai į
nugarą pareikalavo sudėti į paruoštus polietileno maišus vitrinose buvusius aukso dirbinius. Kepure su snapeliu ir akiniais veidą dengusio užpuoliko grobiu tapo didelis kiekis grandinėlių, apyrankių bei kitų dirbinių, kurių vertė – daugiau nei 70 000 Eur.

Policijos pareigūnams nepavyko sulaikyti nusikaltėlio „karštais pėdsakais“. Vėliau buvo gauta duomenų, kad 2014 metų pavasarį ir rudenį Latvijoje buvo įvykdyti panašūs juvelyrinių dirbinių parduotuvių apiplėšimai. Vieno iš jų metu buvo pagrobta prekių už 28 000 Eur, o bandant apiplėšti kitą parduotuvę ginkluotas užpuolikas paėmė įkaitą. Galiausiai įvykio vietoje įtariamojo palikti pėdsakai sutapo su nuo 2017 metų Suomijoje gyvenusio latvio individualiaisiais požymiais.

Įtariamojo didelės vertės turto pagrobimu panaudojant šaunamąjį ginklą atžvilgiu buvo išduotas Europos arešto orderis, po 3 dienų jis buvo sulaikytas Suomijoje bei rugsėjį perduotas Lietuvai.

Sulaikytasis nurodė, kad visus pinigus, gautus pardavus pagrobtą juvelyriką, jis išleido lošimo namuose. Jam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Teisėsaugininkai tikrina versiją dėl asmens prisidėjimo prie kitų Lietuvoje ir užsienyje įvykdytų ir iki šiol neatskleistų nusikaltimų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už didelės vertės turto pagrobimą panaudojant šaunamąjį ginklą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 10 metų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Jungos" jubiliejaus proga - mažųjų šokių konkursas

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų šokių studija „Junga“, švenčianti savo 75-ąjį kūrybinės veiklos jubiliejų, savaitgalį Palangos koncertų salėje surengė ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Veidai

Specialiosios parengties skyriaus viršininkas: „Kai pradėjau tarnybą vien apsauginis skydas svėrė apie 30 kilogramų"

Lietuvos policijoje yra tik penki Specialiosios parengties skyriai (SPS) – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių apskričių vyriausiuose policijos komisariatuose ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This