Ką galima nuveikti su vaikais per rudens atostogas?

Mums rašo

Vitalija Paulauskaitė
2018-10-16

Komentarų: 0

Ne už kalnų – rudens atostogos. Ką gali nuveikti vaikai per šias atostogas, kad pailsėtų ir pasisemtų naujų įspūdžių? Iš tiesų, veiklų yra daug – rudens stovyklos, būreliai, edukacijos, o kai kurios iš jų netgi vyksta nemokamai.

Per rudens atostogas vaikai gali sudalyvauti dvejose aikido treniruotėse nemokamai.

„Pažink save“ – tai stovyklos mokyklinio amžiaus vaikams, vykstančios per mokslo metų atostogas. Stovyklos kviečia vaikus susipažinti su skirtingomis profesijomis ir nekasdieniškomis veiklomis, kurios jiems padėtų ateityje įveikti įvairius gyvenimo iššūkius. Pavyzdžiui, viena iš veiklų yra parkūras. Tai ekstremalus sportas, kuriame lavinamas gebėjimas greitai ir efektyviai judėti, įveikiant įvairias kliūtis. Šis sportas lavina ne tik kūną, bet ir dvasią, moko įveikti gyvenime pasitaikančias kliūtis.

Dar viena „Pažink save“ veikla, kurios įdomu būtų pasimokyti ir suaugusiems – kūrybinės drabužių dirbtuvės. Čia vaikai mokysis, kaip atnaujinti nešiotus drabužius įvairiomis technikomis. Argi nenuostabu būtų, jeigu išvertę savo spintą, atnaujintume drabužių stilių, įnešę žaismingų atspalvių, užuot bėgę į parduotuvę pirkti naujų? To vaikai ir mokysis per šį užsiėmimą – tausoti aplinką, pasitelkiant kūrybiškumą ir atnaujinant savo drabužinę. Galbūt „Pažink save“ stovykloje atrasime naują talentą – mažąjį mados dizainerį.

Laiškų dirbtuvės – tai dar viena nekasdieniška veikla stovykloje, kurioje vaikai mokysis įdomiai rašyti.

Švietimo ir mokslo ministerija suteikia vaikams nuolaidą kelialapiui į „Pažink save“ rudens stovyklas Klaipėdoje, o UAB „Aros Marine“ apmoka kelias vietas socialiai remtiniems vaikams bei jaunimui, kurie yra nepriekaištingos reputacijos.

Įvairūs būreliai darbuojasi ir vaikų atostogų metu. Vienas iš jų, „Budokan“ klubo organizuojamas aikido būrelis Klaipėdoje. Aikido labai skiriasi nuo kitų kovos menų, nes moko gynybos, o ne puolimo veiksmų. Vaikai, apsupti technologijų ir dažnai matydami kovų scenas žaidimuose, filmuose, kopijuoja veikėjų elgesį. O aikido moko, kad dviejų žmonių susidūrimas gali virsti bendradarbiavimu, kuriame nėra nei laimėtojo, nei pralaimėtojo, nes per aikido kiekvienas vysto savo asmeniškus, unikalius gebėjimus.

Aikido treniruotėse diegiama pagarba vienas kitam. Per treniruotes vaikai ugdo fizinį ir psichologinį tvirtumą, kuris gali padėti susidoroti su patyčių problemomis mokykloje.

Per rudens atostogas vaikai gali sudalyvauti dvejose aikido treniruotėse nemokamai. Aikido užsiėmimuose nemokamai gali dalyvauti vaikai iš socialiai remtinų ir daugiavaikių šeimų. Šią galimybę dovanoja UAB „Aros Marine“.

Dar truputį paieškojome, kuo nemokamai galėtų užsiimi vaikai. Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras priima socialiai remtinų šeimų vaikus į įvairius būrelius nemokamai. Taip pat Klaipėdoje veikia Atviros jaunimo erdvės ir Atviros vaikų erdvės, kuriose nemokamai gali dalyvauti visi vaikai. Čia vyksta įvairūs užsiėmimai, vaikai ir jaunimas gali susirasti draugų ir smagiai praleisti laiką.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Projektas „Pažink save“ padės jaunimui atrasti savo kelią visuomenėje

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro struktūrinis padalinys Atviras jaunimo centras 2024 m. vykdys projektą „Pažink save“. Projekto tikslas – sukurti ...
2024-02-10
Skaityti daugiau

Sportas

Aikido ugdo ne tik kūną, bet ir dvasią

Mūsų vaikai mokomi įvairių dalykų mokyklose, lanko fizinio pasirengimo pamokas, tačiau kai kuriais atvejais naudos iš to – nedaug. Fizinio ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kaip įveikti priešininką nepadarant žalos

Kaip nugalėti priešą, užpuoliką ir agresorių šiomis dienomis ypač aktualus klausimas, į kurį dažniausiai randamas atsakymas – dar didesne jėga. ...
2023-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This