Žvejų gatvėje vėl siūlo vienpusį eismą

Transportas

Savivaldybės Saugaus eismo komisija siūlo į Žvejų gatvę sugrąžinti vienpusį eismą (į ją būtų galima patekti iš Vežėjų, Pasiuntinių ir Mėsininkų gatvių).  Komisija palaikė tokią miesto Tarybos nario Audriaus Vaišvilos iniciatyvą, kuriai antrino ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Taip pat čia turėtų būti leidžiamas automobilius statyti tik specialiai tam įrengtose vietose.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak A. Vaišvilos, kai čia ant gatvės įsikuria kavinės, neretai prasilenkti automobiliams tampa neįmanoma. R. Savickienės teigimu, šią vasarą Žvejų gatvė tapo didžiule automobilių stovėjimo aikštele.

„Verslui sudėtinga kurti kavines ir poilsio zonas, nes ten sąlygos nepriimtinos. Sulaukiame daug pasipiktinimo tiek iš svečių, tiek iš miestiečių”, – tikino R. Savickienė.

Už vienpusio eismo grąžinimą (toks jis čia buvo iki pavasario) pasisakė ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika.

„Čia eismo saugumą užtikrins tik vienpusis eismas. Trejus metus galiojęs sprendimas sumažino chaosą. Automobiliai turėtų būti statomi aikštelėje prie piliavietės”, – teigė jis.

Nors vicemerė Judita Simonavičiūtė pasigedo konkrečių skaičių, kurie pagrįstų tokią iniciatyvą, komisija jai pritarė. Galutinį sprendimą turės priimti Savivaldybės administracijos direktorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This