Laikinoji universiteto vadovybė išdėstė savo poziciją

Švietimas

Klaipėdos universiteto (KU) taryba spalio 22 dienos posėdyje turės apsispręsti, kada bus skelbiami nauji rektoriaus rinkimai.

Ši švietimo įstaiga penktadienį išplatino pranešimą, kuriame savo įžvalgomis dalinasi laikinoji KU vadovybė.

„Rektoriaus rinkimai – išbandymas ne tik rektoriui ir laikinai jo komandai, bet ir visai bendruomenei, per įgaliotus senatorius palaikiusiai rektorių. Tačiau padėtis nėra tragiška: rinkimai vyko, o kad nėra rezultato konkuruojant dviem garbiems profesoriams, tai taip dažnai nutinka renkant universiteto vadovą.  Klaipėdos universitetas vienu metu išgyvena akademinės kadencijos pokyčius ir turi įgyvendinti optimizavimo priemonių planą 2018–2019 metams. Tad Klaipėdos universitete dirbti įprastai gerai nebėra laiko, reikia dirbti labai gerai ir labai sparčiai. Pirmiausia noriu padėkoti rektoriui už optimizmą ir pasitikėjimą, nes jo ištarti žodžiai: „Ką gi dirbsime, laikinoji komanda“, mobilizuoja visus susitelkti ir tęsti pradėtus darbus, siekiant užsibrėžtų tikslų, kad Klaipėdos universiteto bendruomenė jaustųsi saugiai ir stabiliai, miestas ir regionas pasitikėtų bei tikėtų universiteto svarba, o Švietimo ir mokslo ministerija vertintų Klaipėdos universitetą kaip savarankišką, lygiavertį kitiems Lietuvos aukštojo mokslo dalyvį”, –  pranešime spaudai cituojama KU studijų prorektorė prof. dr. Leta Dromantienė.

„Pradėti svarbūs darbai bus tęsiami, didinamos apsukos, laikinoji komanda orientuota į ateičiai kuriančio universiteto laikinojo rektoriaus programos viziją ir priemones“, – teigia ir KU rektoriaus patarėja Elida Mantulova.

Pasak laikinai KU rektoriaus pareigas einančio prof. dr. Artūro Razbadausko, vienas svarbiausių universitetų uždavinių – toliau stiprinti universiteto mokslinį potencialą.

„Vien šiemet norą studijuoti Klaipėdoje buvo pareiškę apie 600 jaunuolių iš užsienio – tai rodo, kad mūsų universiteto siūloma studijų kokybė vertinama labai aukštai. Šalių, kuriose domimasi studijomis Klaipėdoje, geografija – plati: Ukraina, Kazachstanas, Gruzija, Izraelis ir kitos šalys. Pastatai, laboratorijos, įranga Nobelio premijos nepelnys, tokių apdovanojimų vertus darbus atlieka žmonės. Todėl būtina burti gabių, talentingų mokslininkų komandą. Stiprėjant moksliniam potencialui, be abejo, gerės ir studijų kokybė“, – teigė laikinasis KU rektorius prof. A. Razbadauskas.

Pasak laikinojo rektoriaus, KU 60 % biudžeto surenka iš mokslinės veiklos ir vos 30 % skiria Švietimo ir mokslo ministerija. Anot pranešimo, pastaroji vėluoja vykdyti finansinius įsipareigojimus.

„Jie teisinasi tuo, kad lėšos iš ministerijos vėluoja, nes laukiama, kol bus išrinktas rektorius. Tačiau toks lėšų skyrimo vilkinimas neturi jokio teisinio pagrindo“, – dėstė prof. dr. A. Razbadauskas.

Anot laikinojo rektoriaus, universitetui būtina toliau optimizuoti įstaigos vadybą. Artimiausiu metu tikimasi gauti leidimą parduoti nebenaudojamus pastatus ir už gautus pinigus kurti būtiną infrastruktūrą. Pavyzdžiui, akademinę biblioteką, kuri esą galėtų būti „puiki vieta susitikti akademiniam jaunimui, generuoti idėjas, tapti labiau matomais mieste”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This