Dar vieno šviesoforo neįsileido

Svarbu, Transportas

Verslininkų noras Liepų gatvėje, ties posūkiu į sporto centrą „Impuls” ir prekybos centrą „Liepa”, įrengti šviesoforu reguliuojamą sankryžą Savivaldybės Saugaus eismo komisijos nesužavėjo ir ji nepritarė tokiai naujovei vienoje iš miesto magistralių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

UAB „STIV” užsakymu bendrovė „Kelprojektas” analizavo galimybes įrengti tokią sankryžą, kurios esą reikia ir norinti užtikrinti čia dabar neleistinoje vietoje gatvę kertančius pėsčiuosius.

Projektuotojai verslininkų užsakymu čia siūlė įrengti šviesoforą su „detekciniu kairiniu posūkiu”, kuris įsijungtų tik tada, kai atsirastų norinčiųjų sukti į kairę. Tokiame šviesofore taip pat buvo numatomas mygtukas pėstiesiems.

„Kelprojekto” atstovė tikino, kad naujojo šviesoforo nereikėtų koordinuoti su stovinčiu Artojo ir Liepų gatvės sankryžoje, nes jo ciklas yra 110 sekundžių, o naujojo ir Trilapio sankryžos būtų po 70 sekundžių. Esą modeliavimas parodė, kad eismas vyktų gana sklandžiai, kaip ir dabar formuotųsi spūstys tik ties Artojo gatve.

„Situacija tik keliomis sekundėm pablogėja, bet eismo kokybė lieka tokia pati”, – tikino projektuotoja.

„Jei pėstieji spaudys mygtukus, tai labai stabdys eismą. Atstumai čia tarp sankryžų per maži, realybė yra visai kita. Dėl 10-15 sukančių į kairę kelia pavojų magistralinei gatvei. Ir perspektyvoje transporto čia tik didės. Nepatinka mums šis sprendimas. Labai kelia abejonių”, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Tuo metu „Klaipėdos keleivinio transporto” direktorius Gintaras Neniškis akcentavo, kad projektuotojai neįvertino situacijos, kuri susidarytų pirmojoje eismo juostoje sustojus autobusui, nes čia nėra įvažos į stotelę.

„Jei antrojoje juostoje tuo metų būtų sukančių į kairę, eismas, kol autobusas pajudėtų, būtų visiškai paralyžiuotas. Palaikau policijos poziciją, nes problemos atsirastų už šio projekto ribų”, – teigė G. Neniškis.

Kad ateityje Liepų gatvėje tik didės transporto srautai, tikino ir Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas. Pasak jo, ties Šiaurės prospekto ir Liepų gatvės sankryža yra projektuojamas didelis prekybos centras, kuriame gali įsikurti „Maximos” ir „Senukų” parduotuvės.

Įvertinusi visus išsakytus argumentus, Saugaus eismo komisija tokiam projektui nepritarė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This