Klaipėdoje diskutuos, kaip pagerinti Lietuvos ir Baltarusijos santykius

Miestas

Penktadienį Klaipėdoje prasidės pirmasis Klaipėdos visuomeninis Lietuvos ir Baltarusijos forumas tema „Kas mus jungia?” Dvi dienas susirinkę forumo dalyviai ieškos sąlyčio taškų, nuo kurių atsispyrus būtų galima imtis formuoti dvišalio bendradarbiavimo strategiją.

Tokios strategijos šiandien neturi nei lietuviai, nei baltarusiai. Pasienyje statoma Astravo atominė elektrinė ir vis stiprėjantis karinis Baltarusijos ir Rusijos bendradarbiavimas – dvi pagrindinės temos Lietuvos žiniasklaidoje, temdančios kaimyninių šalių bendradarbiavimą, sulaukė atitinkamos reakcijos ir Baltarusijoje.

„Dviejų valstybių santykių problemos realiai egzistuoja ir jas dar labiau aštrina per masinio informavimo priemones platinama negatyvi ir pilna stereotipų informacija abiejose šalyse. Reikia jau dabar baltarusiams ir lietuviams kartu susėsti ir apsvarstyti, kaip galime šią situaciją pakeisti ir pagerinti mūsų šalių santykius“, – teigia Andrejus Kazakevičius, instituto „Politinė sfera“ direktorius.

Jam pritaria ir Jerzy Giedroyc dialogo ir bendradarbiavimo forumo valdybos pirmininkas Alvydas Nikžentaitis, kuris pabrėžė, kad dabar pats tinkamiausias metas tokiam platesnio formato renginiui, kuriame būtų aptariamos A. Kazakevičiaus minėtos realios problemos.

„Šiandien jų, ko gero, išspręsti nepavyks, tačiau mes privalome kalbėtis ir matyti, kokio pobūdžio procesai šiuo metu vyksta Baltarusijoje“, – sakė A. Nikžentaitis.

Forumo programoje – dėmesys bendram ir šiandien abi tautas skiriančiam istoriniam paveldui, bus diskutuojama migracijos ir pasienio bendradarbiavimo klausimais, aptariamos ekonominio bendradarbiavimo aktualijos.

Forumo diskusijos – žinomų Lietuvos žurnalistų rankose. Jas moderuos Vytautas Bruveris, Rimvydas Valatka, Marius Jokūbaitis ir kiti. Norą dalyvauti forume jau išreiškė abiejų šalių intelektualai, politikos ekspertai, nevyriausybinių organizacijų atstovai, žurnalistai.

Išsami forumo programa skelbiama tinklapyje klaipedosforumas.lt

Pirmąjį Klaipėdos visuomeninį forumą Lietuva ir Baltarusija – „Kas mus jungia?“ organizuoja Jerzy Giedroyc dialogo ir bendradarbiavimo forumas, Institutas „Politinė sfera“, Klaipėdos miesto savivaldybė, Klaipėdos universitetas ir LDK institutas. Forumo globėjas – Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Regionas

„Palangos dienos“ minės du kurortui itin svarbius istorinius įvykius

Jau penktadienį Palanga pasidabins miesto vėliavomis bei pasiners į kultūrinių renginių šurmulį – kurorto bendruomenė kviečiama džiugiai minėti net du ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This