Gitanas Nausėda: „Giliavandenio uosto nereikia”

Politika

Artūras Maslak
2018-10-26

Komentarų: 5

„Man pabodo žiūrėti į besiriejančius ir kvailystes šnekančius politikus. Jie įsivaizduoja, kad yra gladiatoriai ir kaunasi vienas prieš kitą, bet ar mes tikrai esame tokia publika, kuriai to reikia? Aš jaučiausi už juos protingesnis sėdėdamas kitoje ekrano pusėje. Bet vieną dieną pasakiau sau, jeigu jautiesi geresnis už tuos politikus, pabandyk padaryti geriau. Nesužinosi nepabandęs. Klaipėdiečiai yra laisvesni, drąsesni ir šiek tiek linkę į beprotybes, aš esu to pavyzdys, nes nusprendžiau kandidatuoti“, –  apie savo apsisprendimą kandidatuoti į prezidentus sakė trečiadienio vakarą su klaipėdiečiais restorane „Meat lovers” susitikęs Gitanas Nausėda.

Gitanas Nausėda pabrėžė jokiu būdu neatmetantis bendradarbiavimo galimybės ir su Rusija ekonominėje ir kultūrinėje srityje. Artūro Maslak nuotr.

Jis pats klausė susirinkusiųjų, ar Klaipėdai reikalingas giliavandenis uostas, ir išsakė savo nuomonę.

„Aš, kaip klaipėdietis, sakau, kad nereikia giliavandenio uosto. Tai yra didelis supurtymas visai ekologinei sistemai. Didžiulis iššūkis, didžiuliai transporto srautai. Turbūt neįmanoma to padaryti taip švelniai ir gražiai, kaip tai piešia jo iniciatoriai. Kita vertus, yra žvėriška konkurencija su kitais rytinės Baltijos jūros pakrantės uostais. Yra rizika, kad Baltarusija nustos vežti savo prekes per Klaipėdą. Neduok Dieve, kad taip atsitiktų. Tuo labiau, kai taip priešinamės Astravo atominės statybai. Latviai gali perimti tuos krovinius“, – teigė ekonomistas, visgi pabrėžęs, kad šiuo klausimu jo širdis skyla pusiau.

Jo nuomone, Astravo atominė elektrinė kelią grėsmę, nes nesilaikoma net minimalių tokių objektų statybos reikalavimų ir keletas incidentų įvyko dar ją statant.

„Baltarusija didelė, elektrinė ne šiaip sau statoma 50 kilometrų nuo Vilniaus. Tai buvo tartum prikišamai parodyta, kad „mes statysime čia, kad jūs, litovcai, iš savo televizijos bašnios matytumėte mus”. Mes iš karto turėjome parodyti, kad jokiomis sąlygomis nepirksime energijos iš šios elektrinės, greičiausiai tada ji net nebūtų statoma. Deja, tai padarėme per vėlai“, – valdžios sprendimus kritikavo G. Nausėda.

Jis sakė, kad išrinktas prezidentu pirmiausia apsilankytų Lenkijoje.

„Su šia valstybe neišnaudojame bendradarbiavimo potencialo ir privalome gerinti santykius, nes mūsų balsas Europos Sąjungoje skambėtų įtikinamiau. Manau, reikėtų antrame paso puslapyje leisti rašyti vardą ir pavardę lenkiškais rašmenimis“, – sakė G. Nausėda.

Kartu jis pabrėžė jokiu būdu neatmetantis bendradarbiavimo galimybės ir su Rusija ekonominėje ir kultūrinėje srityje.

5 Comments

  1. Eduard

    Gal žmogus žino ką šneka.. pagyvensim pamatysim.. nors pradzioi visi šneka, o paskui kaip visada…

    Reply
  2. Vytautas

    Balta dėmė istorijoje , lai pavažiuoja po Dzūkų kapines ir sužinos požiūrį į lenkus

    Reply
  3. Pietinis

    „Prieš, bet” nieko nesako. Butu idomu konkreciai, ka jis galetu daryti budamas prezidentu ir ka jis darytu jei jam ant prezidentinio stalo padetu giliavandenio uosto istatyma ar plana

    Reply
  4. Pensininke

    Lietuvos, ipatingai Klaipėdos politikai, turite į ką lygiuotis, mąstykite lietuviškai

    Reply
  5. Marius

    Bent vienas sveiko proto žmogus. Dėl to ir balsuosiu už Nausėdą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Verslas

Apdovanojo KKT ir uosto vadovą

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA) ketvirtadienį Vilniuje įteikė kasmetinius „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės-vadovės“ ir „Darbo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This