Pristatyta knyga apie Antaną Smetoną

Kultūra

Povilas Patlaba
2018-10-26

Komentarų: 0

Ievos Simonaitytės bibliotekoje pristatyta publicisto, istoriko, humanitarinių mokslų daktaro Algimanto Liekio knyga ,,Prezidentas Antanas Smetona. Raštai, kalbos, darbai”.

Prezidentas A.Smetona – itin prieštaringai vertinama asmenybė, bet būtent tai ir paskatino autorių parašyti knygą apie tarpukario Lietuvos valstybės vadovą.

Jūros diena Klaipėdoje 1934 m. rugpjūčio 12 d. Kalbą sako prezidentas Antanas Smetona

Sovietinės okupacijos dešimtmečiai, propaganda ir masinė informacijos cenzūra ilgai buvo kliūtys visuomenei pateikti detalų ir objektyvų A.Smetonos valdymo laikotarpio vertinimą.

,,Ne paslaptis, jog ir šiandien vienas didžiausių mūsų tautos herojų yra nepelnytai nurašomas“, – teigia autorius.

,,Sovietinės okupacijos metais vadintas didžiausiu to meto liaudies priešu, buržujumi ir t.t. Deja, nepriklausomai Lietuvai skaičiuojant beveik trisdešimt metų, istorijos vadovėliai pateikia tik neigiamą A.Smetonos – visiško autokrato ar net diktatoriaus – politinį portretą. Jo nuopelnai kuriant modernią Lietuvos valstybę dažnai pamirštami. Šia knyga, kuri yra pirma iš šešių tomų rinkinio, norima parodyti tikrą A.Smetonos vaidmenį kuriant mūsų valstybę“, – kalbėjo A.Liekis.

Leidinys ,,Prezidentas Antanas Smetona. Raštai, kalbos, darbai” dedikuotas tautinės Lietuvos kūrėjui ir stiprintojui, pirmajam Lietuvos prezidentui A.Smetonai, 2019 metais sukankančioms jo gimimo 145-osioms metinėms, prezidentavimo pradžios 100-osioms ir žūties 75-osioms metinėms bei Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui.

Šiuo metu rengiami kiti penki rinkinio tomai: ,,Tautos vienybė“, „Nepriklausomybės pamatai”, ,,Tautinė Lietuva“, ,,Lietuvos šviesa“ ir ,,Tautos valia“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Centrinis archyvas: Klaipėda, Svarbu

1923-iųjų pavasaris Klaipėdoje: „Tokiose situacijose dviejų lyderių nebūna“

Ambasadorių konferencijos derybos su Lietuva dėl Klaipėdos krašto konvencijos prasidėjo Paryžiuje 1923 m. kovo 24 d. ir tęsėsi su pertrauka, ...
2023-12-25
Skaityti daugiau

Centrinis archyvas: Klaipėda, Svarbu

Kova dėl Klaipėdos: kaip Lietuva pateko į spąstus

Nors praėjus mėnesiui po karinės sukilimo operacijos – 1923 m. vasario 16 d. – Ambasadorių konferencija perdavė Klaipėdą valdyti Lietuvai, ...
2023-12-23
Skaityti daugiau

Centrinis archyvas: Klaipėda, Svarbu

„Klaipėda - riba tarp dviejų skirtingų civilizacijų“

Ambasadorių konferencijai 1923-iųjų vasario 16 d. pagaliau nusprendus perduoti Klaipėdos kraštą Lietuvai, pastarosios Vyriausybė gana ilgai nesiryžo visiškai sutikti su ...
2023-12-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This