Verslus Klaipėdos regiono jaunimas kuria idėjas

Fotoreportažai, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vietoj telefono įkroviklio, jį įkraunantis dėklas, sunormuotas maisto pristatymas kartu su gaminimo receptu ar gyvulių judėjimo kontrolės sistema – tokias inovatyvias ir aplinkai draugiškas idėjas sukūrė Klaipėdos regiono mokiniai.

„Lietuvos Junior Achievement“ verslo ir inovacijų mokymuose gimusias idėjas mokiniai kūrė per 24 val. kartu su savanoriais mentoriais ir profesionalais iš verslo pasaulio.

Sukurti saulės baterija įkraunamą telefono dėklą mokinius paskatino matymas, kokia potencialiai plati yra vartotojų rinka. Pasak jos kūrėjų – komandos „Eko case“, šis sprendimas pagelbėtų verslininkams ir žmonėms, kurie daug keliauja pietų valstybėse, nes tokiais atvejais ne visada įmanoma pasikrauti savo telefonus. Šis sprendimas taip pat tausotų gamtą, nes nereikėtų naudoti elektros, būtų išvengta sulūžusių pakrovėjų atliekų.

Mokiniams taip pat aktualu laiko taupymas gaminant maistą. „Food app“ komandos idėja – sukurti bendrovę, kuri padėtų mamoms su vaikais greitai ir kokybiškai patiems pasigaminti maisto. Parsisiuntus programėlę, galima pasirinkti patiekalą, kurį norima pasigaminti. Darbuotojai maistą sunormuotų ir reikiamu adresu pristatytų patiekalui pagaminti skirtus ingredientus. Pasak kūrėjų, tai sumažintų maisto atliekų kiekį, taip pat lengviau gaminti būtų pradedantiems „kulinarams“: programėlė kartu suteiktų tikslias instrukcijas, ką, kur dėti, taip pat nereikėtų nerimauti, jog kažkokio ingrediento bus įdėta mažiau ar daugiau, nei reikia. Anot pranešimo, moksleiviai teigė, kad labiausiai šis sprendimas būtų orientuotas į mamas su vaikais, tuo pačiu tai paskatintų mamas ir jų vaikus daugiau laiko praleisti kartu gaminant.

Regiono moksleiviams aktualios pasirodė ir ūkininkų problemos. Jie pasiūlė įrenginį, kuris skleisdamas aukšto dažnio bangas galėtų kontroliuoti ir reguliuoti karvių judėjimą. Pasak komandos “Catelis”, gyvuliai ausyse jaustų lengvą spengimą, kurį sukeltų aukšto dažnio bangos. Siekdamos išvengti spengimo, karvės trauktųsi ten, kur dažnio bangos yra silpnesnės. Taip ūkininkai galėtų lengviau pervesti gyvulių bandą iš nuganytos vietos į nenuganytą.

Moksleiviai, dalyvavę 24 valandų stovyklose šiuo metu ruošiasi mokyklose suole kurti savo verslus – „Junior Achievement“ mokomąsias bendroves, įgyvendina savo sugalvotas idėjas, kurias pristato įvairiose mugėse, konkursuose, stovyklose.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”54646,54645,54644,54643,54642,54641,54640″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Apdovanoti jaunų verslo idėjų iniciatoriai

Skatinant jaunų žmonių ir jauno verslo bendradarbiavimą Klaipėdoje apdovanoti jaunieji verslininkai ir jų pristatytos jaunos bendrovės. Renginyje „Jaunųjų bendrovių Expo ...
2021-06-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Stiprins pradinukų finansinį raštingumą

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija praneša, kad atrinkto 10 mokyklų, kurios dalyvaus bandomajame projekte finansiniam raštingumui stiprinti. Tarp jų pateko ...
2019-05-20
Skaityti daugiau

Švietimas

Mokyklas kviečia dalyvauti bandomajame finansinio raštingumo projekte

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir „Lietuvos Junior Achievement“ kviečia mokyklas, vykdančias pradinio ugdymo programą, dalyvauti bandomajame projekte finansiniam mokinių ...
2019-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This