Vydūno gyvenimo fragmentai nugulė knygoje

Kultūra

Monika Budaitė
2018-10-26

Komentarų: 0

20 metų rinkta medžiaga ir vieneri metai įtempto rašymo – tiek prireikė laiko, kad rašytoja Rima Palijanskaitė galėtų pristatyti naują savo knygą „Vydūnas. Regėjimai, darbai, atradimai“.

Šie, 2018-ieji metai, žymaus filosofo, rašytojo, Lietuvos atgimimo veikėjo, publicisto Vilhelmo Storostos – Vydūno gerbėjams yra ypatingi: kovo 22-ąją buvo minimas kūrėjo 150 metų jubiliejus.

Šiai datai paminėti R. Palijanskaitė savo knygą planavo išleisti kovo mėnesį, bet nespėta, tad knyga skaitytojus pasiekė tik spalio mėnesį.

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Kalnupės filiale vykęs knygos pristatymas buvo jaukaus, pokalbio – diskusijos pobūdžio nedideliame būrelyje žmonių, prijaučiančių Vydūno idėjoms.

Autorė patikino, kad ši knyga kiek kitokia, nei iki šiol buvusios. Pasirinktas ne mokslinis rašymo stilius, tad viliamasi, kad ši knyga galėtų būti patraukli ir lengvai suvokiama kiekvienam.

Knygoje palikti originalūs Vydūno tekstai, kurių apstu ir kuriuos skaityti nėra lengva, tačiau viskas, kas gali būtų nesuprasta, anot autorės, paaiškinama.

Knygos pristatymai taip pat planuojami Vilniuje, ir Kaune, taip pat dar vieną susitikimą su skaitytojais kitą mėnesį žadama organizuoti ir Klaipėdoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Spyglys

Šampanas Vydūnui labai patiko*

Vydūnas (Wilhelm Storost) tik praėjusią savaitę suprato, kaip gera būti Mėmelyje įamžintam: jaunos panelės jam prieš akis įrengė šampano bariuką! ...
2023-05-22
Skaityti daugiau

Regionas

Vyks atsiminimų vakaras apie Vydūną ir Kazį Budginą

Balandžio 20-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Ievos Simonaitytės vasarnamio verandoje svečiuosis visuomenininkas, Mažosios Lietuvos istorijos puoselėtojas Saulius Sodonis iš Žemaičių Naumiesčio ...
2023-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This