Operoje „Pajacai“ žibės ir „Diamonds show“ merginos

Veidai

Žaneta Skersytė
2018-10-30

Komentarų: 1

Meninės gimnastikos atstovės „Diamonds show“ merginos jau ruošiasi pasirodymui operoje „Pajacai“, kurią lapkričio 9 ir 10 d. bus galima išvysti Žvejų rūmuose. Dėl savo lankstumo gyvatėmis pramintų merginų „Diamonds show“ vadovė Irma Kopaniovaitė-Kamarūnienė sako, kad gimnastėms didelė garbė dirbti vienoje scenoje su tokiomis žvaigždėmis kaip Kristian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas).

„Stebėti scenos profesionalus dirbančius, pajausti jų požiūrį į darbą – yra geriausia mokykla ir motyvacija siekiant vis geresnių rezultatų“, – sako ji.

Ruggero Leoncavallo opera „Pajacai“ pasakoja apie klajojančią komediantų trupę. Dalios Ibelhauptaitės režisuota opera išsiskiria turtingu, tirštu scenos pasauliu, kuriame greta ryškiausių solistų pasirodo „Diamonds show“ merginos, oro akrobatai, gimnastai, klounai, net ir cirko gyvūnai.

Pakalbinome „Diamonds show” vadovę I. Kopaniovaitę-Kamarūnienę.

Kuo jums įsimintinas pasirodymas operoje „Pajacai“?

Tai pirmas mūsų pasirodymas teatre. Jaudinanti ir įdomi patirtis pamatyti teatrą „iš vidaus“. Repeticijos, aktorių darbas ir tapatinimasis su personažais, režisieriaus įdedamos pastangos, dekoracijos – kiekviena detalė mums buvo ypatinga.

Mūsų užduotis – papildyti spektaklį šou elementais. Įnešti į operą tam tikrų cirko prieskonių atliekant gimnastikos šokių judesius ir triukus.

Labai džiaugiamės pažintimi su Dalia Ibelhauptaite, kurios dėka gavome šią galimybę ir tikimės, kad nenuvilsime ir pateisinsime lūkesčius.

Mums didelė garbė dirbti vienoje scenoje su tokiomis žvaigždėmis kaip Kristian Benedikt, kuris dainuoja Niujorko „Metropolitan“ operoje. Stebėti scenos profesionalus dirbančius, pajausti jų požiūrį į darbą yra geriausia mokykla ir motyvacija siekiant vis geresnių rezultatų.

Mums tai jau trečioji opera „Pajacai“, tad bus labai įdomu palyginti, kaip tuos pačius personažus kuria vis kitas solistas. Juk kiekvienas jų įneša dalelę savęs ir savaip nuspalvina savo herojus.

Opera „Pajacai“ turi nepaprastą atmosferą, kurią jaučia ne tik žiūrovai, bet ir atlikėjai. Čia visai nesvarbu ar tu žvaigždė, ar mažiau žinomas… Kūrybinė grupė ir atlikėjai – labai draugiški, paslaugūs, malonūs ir vieningai siekiantys bendro tikslo. Tai, mūsų manymu, parodo didžiausią profesionalumą.

Kuo planuojate nustebinti publiką?

Kiekvienoje operoje dalyvauja vis po naują merginą. Visos mūsų grupės merginos norėjo patirti, ką reiškia tapti operos dalimi, ką reiškia dirbti teatre su šios srities profesionalais. Tokia galimybė pasitaiko retai, todėl tik tokiu būdu – keičiant merginas – gali tobulėti visa komanda.

Gal operoje „Pajacai“ būta netikėtumų?

Buvo situacija, kuri pasitaiko labai retai… Dieną prieš pasirodymą vienai iš mūsų šokėjų per repeticiją lūžo nosis. Visą naktį praleidome ligoninėje, o daktarams leidus, išvykome tiesiai į repeticijas.

Ar seniai gyvuoja jūsų kolektyvas? Kur dažniausiai pasirodote?

Mūsų kolektyvas įsikūrė 2012 m. Gruodį prasidės septintasis mūsų gyvavimo sezonas. Dažniausiai pasirodome privačiuose įmonių renginiuose, miesto šventėse, gimtadieniuose, vestuvėse ir panašiai. Tikriausiai nėra tokio renginio, kur mes netiktume. Repeticijų intensyvumas priklauso nuo renginių grafiko. Daugiausia repetuojame prieš žiemos ir vasaros sezonus. Kartais galime sau leisti pailsėti, tačiau būna tokių dienų, kai repeticijos trunka ir po aštuonias valandas.

Ar liko dar kažkas, kas net Jums būtų iššūkis?

Kurdamos kiekvieną numerį, bendraudamos su organizatoriais, keliame sau vis didesnius tikslus ir iššūkius. Kas prieš porą metų galėjo atrodyti sunku ar neįmanoma, šiandien įprastas pasirodymas. Esame tikrų tikriausios ekstremalės ir sudėtingų užduočių gerbėjos. Dieviname atlikti tai, ko nedaro ir negali niekas kitas. Esame tikros, kad visuomet viskas priklauso tik nuo noro, užsispyrimo ir įdėto darbo.

Kokiose veiklose dar savęs neišbandėte? Apie ką pasvajojate?

Išbandėme teatrą, o dabar gal laikas pamėginti kiną? Juokauju. Mūsų kolektyvo didžiausias noras – kasdien vis labiau tobulėti ir siekti to, kas šiandien vis dar atrodo neįmanoma. Sakoma: jeigu jūs apie tai svajojate, tai jūs galite tai padaryti!

1 Comment

  1. Anonimas

    Šaunuolės merginos!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Tarptautinei teatro dienai – premjera ir žiūrovų pamėgti spektakliai

Pasitinkant tarptautinę teatro dieną Klaipėdos Žvejų rūmuose kovas buvo paskelbtas teatro mėnesiu. Renginių afiša skelbia net dvylika spektaklių, kuriuos rodė ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Žvejų rūmuose - kitoks Nedos Malūnavičiūtės koncertas

Kovo 28 d. 18.30 val. Klaipėdos Žvejų rūmai kviečia praleisti vakarą su Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita) ir Richardu Baniu (fortepijonas). ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas

Kovo 11-ajai skirti renginiai

1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, kuriuo Lietuva paskelbta nepriklausoma valstybe. Šiemet ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This