Sukūrė pirmąją pasaulyje natūralaus gintaro pirtį

Verslas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2018-10-31

Trys tonos natūralaus Baltijos gintaro panaudota Lietuvoje įrengiant pirmąją ir didžiausią pasaulyje gintaro pirtį. Teigiama, kad poilsio ir sveikatinimo komplekse „Atostogų parkas“ esantis įrenginys bus pirmoji pasaulyje visuomenei viešai prieinama gintaro pirtis. Sienos, lubos ir net gultai čia padengti tik natūraliu gintaru.

Gintaro pirčiai duotas „Saulės“ vardas. Jos plotas – 22 kv. m. Ja vienu metu galės naudotis 15 žmonių.

Fotopolis.lt nuotr.

Anot pranešimo spaudai, gintaro pirties įrengimas čia truko beveik metus.

„Svarbiausiu tikslu sau kėlėme žmogaus sveikatai itin naudingo mineralo gintaro teisingą panaudojimą sveikatos stiprinimui. Tarėmės su mokslininkais ir po beveik metų galiausiai turime rezultatą. Gintaro ir infraraudonųjų spindulių sąveika buvo mums atsakymas, kaip ši pirtis pasitarnaus žmonių sveikatos stiprinimui“, – pranešime spaudai cituojamas pirtį sukūręs „Atostogų parko“ direktorius Ričardas Jovaiša.

Tam, kad infraraudonųjų spindulių šilumoje išsiskiriančios gintaro aminorūgštys turėtų jaučiamą poveikį žmogaus savijautai ir sveikatai, anot R. Jovaišos, gintaro turi būti ganėtinai daug.

Prieš 35-140 mln. metų susiformavęs gintaras (fosiliniai sakai) turi savybių, iš kurių svarbiausia –  gintaro rūgštis. Žmogaus organizmas nedidelį jos kiekį (kasdien po 200 gr) gamina pats, tačiau esant didesniems fiziniams ar psichologiniams krūviams, gintaro rūgšties resursai organizme greitai išnaudojami, tad silpsta imunitetas, jaučiamas nuovargis ir apatija. Gintaro rūgštis į organizmą patenka difuzijos būdu, liečiantis ar masažuojant bei gali būti įkvepiamos mikroskopinės dalelės.

Vokietijos Hamburgo universitetas patvirtino tradicinį teigiamą ir saugų gintaro ir fumaro rūgšties poveikį žmogaus metabolizmui.

Teigiama, kad natūralaus gintaro pirtyje infraraudonųjų spindulių pagalba kartu su gintaru įšildomas ir žmogaus kūnas. Organizmas giliai įšyla ir atsipalaiduoja, o gintaras į orą paskleidžia lakiąsias medžiagas. Pirtis pakvimpa sakais, žmogaus organizmas įkvėpdamas ir per odą lengviau įsisavina naudingąsias gintaro savybes: stimuliuojami medžiagų apykaitos procesai, slopinami įvairūs uždegimai, gerėja kraujo apytaka.

Oficialus pirties pristatymas „Atostogų parke“ (Venecijos akl. 2, Žibininkai) vyks lapkričio 6 d. 9. 30 val.  Atidaryme dalyvaus kviestiniai svečiai, savivaldybių merai, turizmo informacijos centrų, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų, turizmo agentūrų atstovai ir kiti asmenys.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Istorijos iš Klaipėdos archyvo, Svarbu

Nauja Klaipėdos pirtis – avarinės būklės

„Atvira Klaipėda“ neseniai rašė, kad dabartinės miesto valdžios sprendimų dėka jai priklausantys transportininkai, pamažu tampantys visų galų specialistais, užsimojo rekonstruoti ...
2024-07-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Antradienį Klaipėdoje viešės išeivijos šokių kolektyvai

Pasibaigus šimtmetį mininčiai Lietuvos dainų šventei „Kad giria žaliuotų“ ne visi jos dalyviai suskubs namo. Klaipėdos Žvejų rūmų tautinių šokių ...
2024-07-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Senoji Kukuliškių gyvenvietė galėjo būti gintaro kelio dalimi 

Klaipėdos universiteto (KU) archeologai atveria vis daugiau tik 2016-aisiais prie jūros atrasto Kukuliškių piliakalnio paslapčių. Po šiemetinių tyrimų jau tapo ...
2024-07-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This