Sukūrė pirmąją pasaulyje natūralaus gintaro pirtį

Verslas

Trys tonos natūralaus Baltijos gintaro panaudota Lietuvoje įrengiant pirmąją ir didžiausią pasaulyje gintaro pirtį. Teigiama, kad poilsio ir sveikatinimo komplekse „Atostogų parkas“ esantis įrenginys bus pirmoji pasaulyje visuomenei viešai prieinama gintaro pirtis. Sienos, lubos ir net gultai čia padengti tik natūraliu gintaru.

Gintaro pirčiai duotas „Saulės“ vardas. Jos plotas – 22 kv. m. Ja vienu metu galės naudotis 15 žmonių.

Fotopolis.lt nuotr.

Anot pranešimo spaudai, gintaro pirties įrengimas čia truko beveik metus.

„Svarbiausiu tikslu sau kėlėme žmogaus sveikatai itin naudingo mineralo gintaro teisingą panaudojimą sveikatos stiprinimui. Tarėmės su mokslininkais ir po beveik metų galiausiai turime rezultatą. Gintaro ir infraraudonųjų spindulių sąveika buvo mums atsakymas, kaip ši pirtis pasitarnaus žmonių sveikatos stiprinimui“, – pranešime spaudai cituojamas pirtį sukūręs „Atostogų parko“ direktorius Ričardas Jovaiša.

Tam, kad infraraudonųjų spindulių šilumoje išsiskiriančios gintaro aminorūgštys turėtų jaučiamą poveikį žmogaus savijautai ir sveikatai, anot R. Jovaišos, gintaro turi būti ganėtinai daug.

Prieš 35-140 mln. metų susiformavęs gintaras (fosiliniai sakai) turi savybių, iš kurių svarbiausia –  gintaro rūgštis. Žmogaus organizmas nedidelį jos kiekį (kasdien po 200 gr) gamina pats, tačiau esant didesniems fiziniams ar psichologiniams krūviams, gintaro rūgšties resursai organizme greitai išnaudojami, tad silpsta imunitetas, jaučiamas nuovargis ir apatija. Gintaro rūgštis į organizmą patenka difuzijos būdu, liečiantis ar masažuojant bei gali būti įkvepiamos mikroskopinės dalelės.

Vokietijos Hamburgo universitetas patvirtino tradicinį teigiamą ir saugų gintaro ir fumaro rūgšties poveikį žmogaus metabolizmui.

Teigiama, kad natūralaus gintaro pirtyje infraraudonųjų spindulių pagalba kartu su gintaru įšildomas ir žmogaus kūnas. Organizmas giliai įšyla ir atsipalaiduoja, o gintaras į orą paskleidžia lakiąsias medžiagas. Pirtis pakvimpa sakais, žmogaus organizmas įkvėpdamas ir per odą lengviau įsisavina naudingąsias gintaro savybes: stimuliuojami medžiagų apykaitos procesai, slopinami įvairūs uždegimai, gerėja kraujo apytaka.

Oficialus pirties pristatymas „Atostogų parke“ (Venecijos akl. 2, Žibininkai) vyks lapkričio 6 d. 9. 30 val.  Atidaryme dalyvaus kviestiniai svečiai, savivaldybių merai, turizmo informacijos centrų, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų, turizmo agentūrų atstovai ir kiti asmenys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kultūros ir meno žmonių į pirtį neįleis: persis šoferiai ir meras*

Didžiules pastangas reformuoti (sunaikinti) kultūrinį gyvenimą Klaipėdoje dėjusi jos valdžia pasiekė savo: pagaliau renginių sumažėjo perpus, o Lietuvos žiniasklaida uostamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Atleido pirties direktorių ir kreipėsi į prokuratūrą

Klaipėdoje prasidėjus septintiesiems komunizmo statybos metams tuometinė miesto valdžia turėjo nemenkų rūpesčių su gana svarbiu tais laikais objektu – viešąja ...
2023-11-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Dėl pirties – grasinimai teismu

„Aš noriu šventę švęst“ – tikriausiai tokiu moto vadovaudavosi ir pokarinės Klaipėdos valdžia spalio mėnesiais, kai stengėsi, kad bent jau ...
2023-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This