Teismas sušvelnino sankciją Mino

Kriminalai ir nelaimės

Palangoje rugsėjo pradžioje išgėręs vairavęs dainininkas Mindaugas Mickevičius, žinomas sceniniu vardu Mino, įtikino kurorto teismą, kad už padarytą prasižengimą yra vertas švelnesnės sankcijos nei skyrė policija.

„Atvira Klaipėda” jau buvo rašiusi, kad rugsėjo 4-ąją, apie 6.45 val., Palangoje, P. Vaineikio gatvėje, kurorto policijos pareigūnai pastebėjo, kad juos pamačius greitą manevrą į Draugystės taką staiga atliko minivenas. Policijos pareigūnai pasivijo ir sustabdė automobilį „Toyota Sienna”. Jį vairavusiam M. Mickevičiui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1.08 prom.

„Reidas TV”/Facebook nuotr.

Už tai policija jam buvo paskyrusi 300 Eur baudą ir metams atėmė teisę vairuoti transporto priemones.

Sulaukęs tokio verdikto M. Mickevičius kreipėsi į Plungės apylinkės teismo Palangos rūmus ir prašė arba iš viso palikti jam vairuotojo pažymėjimą, arba bent jau sutrumpinti šios sankcijos laiką.

Atlikėjas savo skunde pabrėžė, kad tokį pažeidimą padarė pirmą kartą, neturėjo galiojančių administracinių nuobaudų neturi, šiurkščių pažeidimų praeityje taip pat nėra padaręs, nėra teistas, priklausomas nuo alkoholio.  Taip pat jis teigė, kad jam šiuo metu reikia pas gydytojus vežioti sergančią mamą, o vairuotojo pažymėjimas esą yra reikalingas ir dėl jo darbo specifikos – važiuoti į savo autorinius koncertus.

Bylą nagrinėjusi teisėja Diana Vercinskė nusprendė, kad toks skundas gali būti tenkintas iš dalies. Lengvinančia aplinkybe laikyta tai, kad M. Mickevičius prisipažino padaręs nusižengimą ir nuoširdžiai gailisi. Teigiamai jo asmenybę esą charakterizuoja ir faktai, kad jis neturi galiojančių administracinių nuobaudų, anksčiau nebuvo baustas už vairavimą neblaiviam, nėra teistas. Lengvinančia aplinkybe pripažintas ir faktas, kad dėl padaryto pažeidimo nekilo jokios neigiamos pasekmės, nebuvo padaryta žala kitų asmenų turtui ir sveikatai.

„Esant šioms aplinkybėms, sutiktina su skundą padavusiu asmeniu, jog atėmus jam teisę vairuoti 12 mėnesnių, jam būtų sudėtinga dirbti savo darbą bei rūpintis sergančia motina, kas sukeltų jam ir jo šeimai sunkias neigiamas pasekmes”, – rašoma sprendime.

Teisėja nusprendė, jog yra galimybė skirti švelnesnę nei sankcijoje numatytą minimalią nuobaudą ir paliko 300 Eur baudą, bet vairuotojo pažymėjimą atėmė tik 6 mėnesiams.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This