Už pamotės nužudymą – kalėjimas iki gyvos galvos

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Trečiadienį Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas neeilinis nuosprendis – įkalinimas iki gyvos galvos.

Laisvės iki pat gyvenimo pabaigos nematys 42 metų klaipėdietis Milanas Tarasevičius, nuteistas už žiaurų buvusios pamotės nužudymą, pasikėsinimą nužudyti savo tėvą, grasinimą nužudyti pamotės sugyventinį bei vagystę. Žudiką teismas taip pat pripažino pavojingu recidyvistu.

Brutalus nusikaltimas įvykdytas, praėjus vos pusmečiui, kai M. Tarasevičius grįžo ir įkalinimo vietos, kurioje praleido 11 metų už pirmąją savo įvykdytą žmogžudystę.

Milanas Tarasevičius teisme nuo žurnalistų slėpė savo veidą. Palmiros Mart nuotr.

Nepaisant to, jo buvusi pamotė, kuri su M. Tarasevičiaus tėvu jau nebegyveno, grįžusiam iš kalėjimo posūniui stengėsi visokeriopai padėti – jį laikinai priglaudė mažame, vos dviejų kambarių bendrabučio tipo bute, nuolat jį maitindavo. Deja, posūnis savo geradarei atsilygino mirtinais peilio dūriais.

Nusikaltimas įvykdytas šių metų gegužės 15-osios vidurdienį minėtame bute Bangų g., kur nuo ryto buvo girtaujama. Neapsikentusi Milano daugiadienių, moteris ėmė jį vyti lauk iš buto, tada posūnis griebėsi peilio ir, pasak ekspertų, dūrė jai daugiau nei 10 kartų į įvairias kūno vietas. Nukraujavusi moteris mirė vietoje, žudikui net neleidus jai iškviesti greitosios ir už tai pagrasinus jos sugyventiniui susidorojimu.

Kliuvo ir žudiko tėvui, kuris bandė užstoti buvusią žmoną: 63 metų vyrui teko atlaikyti 4 peilio smygius į pilvą ir krūtinę, tačiau jis spėjo pasprukti į kitą kambarį ir tik dėl to išgyveno.

Prieš teismo posėdį žurnalistams Algirdas Kembrė prisipažino neauginęs sūnaus ir net nebuvęs susituokęs su jo motina –  dėl to sūnus turi ne jo, o motinos  pavardę. Milaną augino močiutė, kuri, pasak tėvo, greičiausiai netinkamai jį auklėjo. Jis ir pats gailėjosi jaunystėje neskyręs sūnui dėmesio bei pripažinęs, kad jis greičiausiai dėl netinkamo auklėjimo išaugo labai žiaurus. Dar net nežinodamas, koks bus teismo nuosprendis, tėvas sakė neprieštaravęs prokuroro pasiūlytai įkalinimo iki gyvos galvos bausmei.

„Kaip teismas skirs, taip ir bus gerai”, – sakė A. Kembrė, ligoninėje po sužalojimo praleidęs du mėnesius ir iki šiol jaučiantis peilių dūrių pasekmes.

Pripažino pavojingu recidyvistu

Neaukštas, smulkaus sudėjimo M. Tarasevičius nuosprendį išklausė ramiai, tarsi to ir tikėdamasis. Palmiros Mart nuotr.

Skirdama griežčiausią bausmę – įkalinimą iki gyvos galvos – teisėja Regina Bertašienė akcentavo ir padaryto labai sunkaus smurtinio nusikaltimo žiaurų pobūdį, ir paties teisiamojo asmenybę. Pasak pranešėjos, M. Tarasevičius, grįžęs iš įkalinimo vietos, nedėjo jokių pastangų integruotis į visuomenę, nors tam turėjo visas sąlygas – sesuo jam buvo suradusi nebrangų butą ir net siūlėsi sumokėti už nuomą, o pamotė surado darbą, kuriame jis sugebėjo išbūti vos 3 mėnesius. Teisiamasis metęs darbą toliau girtavo, o sunkius nusikaltimus padarė, neišnykus ankstesniam teistumui.

„Jo padaryti nusikaltimai nėra atsitiktiniai, o yra logiška gyvenimo būdo pasekmė”, – sakė teisėja.

Dėl šių bei kitų aplinkybių nuteistąjį teismas pripažino pavojingu recidyvistu ir skyrė jam kalėjimą iki gyvos galvos.

Neaukštas, smulkaus sudėjimo M. Tarasevičius nuosprendį išklausė ramiai, tarsi to ir tikėdamasis.

Vargu, ar jis kada nors atlygins dviem nužudytosios dukroms bei jo paties seseriai priteistus 50 000 eurų neturtinės žalos. Tėvas, matyt, tai žinodamas, civilinio ieškinio byloje net nereiškė.

20 metų prokuratūroje dirbantis ir valstybinį kaltinimą byloje palaikęs Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius sakė, jog jo praktikoje tai tik antras atvejis, kai vadinamosios buitinės žmogžudystės byloje kaltinamasis nuteisiamas kalėti iki gyvos galvos.

Tiesa, nuosprendis dar gali būti apskųstas.

1 Comment

  1. Rokas

    Sunku patiketi,kad jis tai padarw.Asmeniskai ji pazystu,tai labai ramaus budo ir taikus zmogus.Labai gaila,kad taip susisuko jam smegeneles

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Tikrosios vyro mirties priežasties ieškanti moteris žada kovoti iki galo (papildyta)

Nors ir ketvirtoji, medicininė, ekspertizė nustatė, jog jaunas vyras mirė nesmurtine mirtimi, jo klaipėdietė žmona vis tiek žada rankų nenuleisti ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This