Už sugyventinio nužudymą – 13 metų nelaisvės

Kriminalai ir nelaimės

Antrąjį vyrą myriop pasiuntusi 57 metų klaipėdietė pirmadienį Klaipėdos apygardos teismo 13 metų buvo pasiųsta į pataisos namus.

Rita Sutulienė sugyventinį, su kuriuo glaudėsi pašiūrėje šalia sąvartyno, nudūrė keliais peilio dūriais šių metų rugpjūčio 15 d.

Teismo neįtikino moters versija esą ji gynėsi. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kaip tokiais atvejais būna, kivirčas kilo dėl smulkmenos – abu buvo girti, ne kažin ką teisiamoji apie įvykį ir prisiminė. Esą jos sugyventinis konfliktą pradėjęs pirmas dėl jos už skolintus pinigus nusipirkto alaus. Ji iš pradžių jam trenkusi per galvą radijo imtuvu, o kaip jos rankoje atsidūręs peilis – nepamenanti.

Kiti apklausti šalia gyvenę benamiai teigė, jog moteris išgėrusi būdavusi labai agresyvi ir pikta, jos niekas nemėgęs ir privengęs. Tuo metu nužudytasis vyras esą buvęs ramus žmogus.

Beje, R. Sutulienė labai panašiu būdu dar 2003 metais nužudė ir kitą vyrą – už tai ji 8 metus praleido kalėjime.

Moters versija, jog ji šį kartą tik gynėsi, teismas nepatikėjo.

Teismas, skirdamas laisvės atėmimo bausmę, viršijančią sankcijoje numatytos bausmės vidurkį, be kita ko, pažymėjo: „Apie kaltinamosios agresyvų elgesį ir būdą matyti ir iš 2004 m. kovo 5 d. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo buvo nuteista kaltinamoji už veiką, padarytą 2003 m. rugpjūčio 9 d. Veikos padarymo aplinkybės ir kaltinamosios elgesys praktiškai identiškas nagrinėjamam atvejui. Nagrinėjamu atveju kaltinamosios veiksmai rodo jos tyčią atimti gyvybę, t. y. žuvusiajam daiktais (radijo imtuvais) smūgiuoja tik į galvą, smūgius peiliu suduoda į krūtinę ir į nugarą”.

Moteriai už tyčinį nužudymą skirta 13 metų laisvės atėmimo bausmė.

Nors nužudytojo seseriai teismas ir priteisė 10 000 neturtinės ir 1 100 eurų turtinės žalos atlyginimo, vargu ar jokio turto neturinti nuteistoji šią žalą kada nors atlygins.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This