Pusę amžiaus trunkanti meilės istorija

Fotoreportažai, Svarbu, Veidai

Gabrielė Ruočkutė
2018-11-12

Komentarų: 3

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sekmadienį Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčioje auksines vestuves šventė buvęs Klaipėdos miesto meras, apskrities valdytojas, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Jurgis Aušra su žmona Milda.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Po artimųjų ir draugų sveikinimų Milda ir Jurgis švytėjo lyg jaunavedžiai. Į žmoną su meile žvelgiantis Jurgis Aušra išdavė, kad apie Mildą, tuo metu gyvenančią Vilniuje, nugirdo iš vienos savo draugės. O dar tiksliau, pas tą draugę pamatė Mildos nuotrauką. Nuo to viskas ir prasidėjo.

1967 m. Jurgis išvyko į Vilnių ieškoti savo meilės. Prisistatė prie jos durų kaip kavalierius, norintis susipažinti, mat adresą žinojo. Tiesa, pirmą kartą daugiau dėmesio skyrė ne pačiai Mildai, o jos draugei, gyvenančiai kartu. Po kiek laiko Jurgis Mildą iš Vilniaus parsivežė į jos tėvų namus Priekulėje, o 1968 m. pora jau iškėlė vestuves.

Tačiau dar pačioje pradžioje žmona vyrui iškėlė ultimatumą, kad „pilnai jį mylės” tik tada, jei šis baigs aukštąjį mokslą. Kaip dabar juokauja J. Aušra, Milda jį privertė temptis jau tada. Jurgis per tuos metus ne tik pabaigė studijas, bet su žmona susilaukė ir dviejų vaikų. O šiuo metu auksines vestuvių metines mininti pora gali didžiuotis jau ir 9 anūkais.

Pasiteiravus, kokiam gi ta laimingos santuokos formulė, ponia Milda juokavo, kad jų santykiuose galima pritaikyti lietuvišką patarlę „Atitiko kirvis kotą“, o J. Aušra teigė, kad visada vadovaujasi taisykle „Džiaukis šia akimirka.“ Iš tų akimirkų, pasak jo, susideda viso gyvenimo prasmė.

„Nereikia galvoti, kas dar bus ar kas buvo blogai, galvoti apie ateities turtus. Šią dieną šalia manęs graži žmona ir man malonu“, – sakė vyras ir pridūrė, kad su juo per tuos 50 metų turėjo būti nelengva.

Nors, nuolat dirbdamas vadovaujamą darbą, Jurgis namo nuolat grįždavo vėlai ir kartais dėl to vakarais su žmona nesikalbėdavo, šiandien abu vienbalsiai tvirtina, kad per 50 metų nė karto neaplankė niūros mintys dėl bendro gyvenimo kartu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”56782,56783,56784,56785,56786,56787,56788,56789,56790,56791,56780,56792″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

3 Comments

  1. Juzefa + Alfredas

    Aukso karoliukai gyvenimo vėrinyn jau suverti. Pradėkite rikiuoti deimantukus!
    Būkite sveiki, stiprūs ir laimingi, džiaukitės viskuo, kas džiugina širdį ir kelia puikias emocijas

    Reply
  2. Anonimas

    Ilgiausių Metų iš Čikagos!

    Reply
  3. Anonimas

    Sveikatos tavo tėveliams Andriau linki iš Anykščiu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

KN tapo keturių Vokietijos SGD terminalų komercine operatore

Nuo sausio 10 d. AB „KN Energies“ tapsianti „Klaipėdos nafta“ (KN) 2024-uosius metus pradeda pergale viešajame konkurse dėl keturių suskystintųjų ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This