Prasidėjo kariuomenės atkūrimo šimtmečiui skirtas žygis

Regionas

„Vienybėje jėga – tikėjime pergalė“, – sakoma Sausumos pajėgų šūkyje. Keliaudami su mūsų vėliava, per mūsų vienetus, kurie išdėstyti visoje Lietuvoje, parodysime, kad mes esame viena komanda. Šeši šimtai kilometrų bus ne didžiulis iššūkis, o graži šventė”, – sveikindamas Klaipėdoje žygį per Lietuvą pradėjusius žygeivius antradienį kalbėjo Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Valdemaras Rupšys.

Antradienį Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione paskelbtas iškilmingas Sausumos pajėgų karių pėsčiųjų žygio per Lietuvą startas.

Lauros Skiezgilienes nuotr.

Sausumos pajėgų vėliavą brg. gen. V. Rupšys įteikė Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ žvalgybos kuopos vadui kpt. Artūrui Ševeliovui, kuris ir pradėjo garbingą vėliavos kelią per Lietuvą.

Žygį pradėjo Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ štabo, LDK Butigeidžio dragūnų ir Žemaičių apygardos 3-osios rinktinės kariai. Šių vienetų atstovai vėliavą neš apie 120 km iki Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio bataliono, kur 14 dieną 13 val. įvyks iškilmingas vėliavos perdavimas kęstutėnams.

Svarbiausią – Sausumos pajėgų žygio vėliavą – dalinių vadai perduos iš rankų į rankas iškilmingų ceremonijų metu, taip simboliškai perduodami atsakomybę nešti vėliavą kitam vienetui per savo atsakomybės rajoną. Žygio metu kariai įveiks maršrutą nešini ir savo dalinio žygio vėliavomis, kuriose pavaizduoti tų dalinių simboliai.

Maršruto metu bus aplankomi partizanų kapai bei kitos atmintinos vietos bei trumpai atiduodama kariška pagarba, taip pagerbiant visų, kovojusių už Laisvę, atminimą. Vėliavą nešti gaus teisę geriausi dalinių kariai, o juos lydėti galės visi norintys.

Žygio tikslas – iškilmingai paminėti Lietuvos kariuomenės atkūrimo šimtmetį, pademonstruoti pajėgų vienybę ir plačią karinių dalinių geografiją. Geriausi dalinių kariai neš Sausumos pajėgų ir dalinio žygio vėliavas paskirtu maršrutu savo atsakomybės rajonuose, numatytuose taškuose vėliava bus iškilmingai perduodama kito dalinio žinion ir taip tęs kelionę iki pat Sausumos pajėgų štabo Vilniuje. Į Vilnių, pajėgų štabą, vėliava bus atnešta lapkričio 21 dieną – 13 val. čia bus skelbiamas iškilmingas žygio finišas.

Rikiuotės ir karinės ceremonijos yra karių etiketo, pagarbos ir drausmės išraiška. Ambicingas žygis pareikalaus ir nemažos ištvermės, mat kariams teks įveikti ne vieną dešimtį kilometrų.

Iš viso per žygį bus įveikta daugiau nei 600 km. į žygį įsitrauks kariai iš daugiau nei 20 padalinių, tarp kurių ir Lietuvoje dislokuotas NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės atstovai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pagerbė negrįžusius iš jūros

Šeštadienio vidurdienį Baltijos jūros bangas papuošė gėlių žiedai. Tęsiant ilgametes tradicijas, dalyvaujant garbingiems svečiams vyko negrįžusių iš jūros pagerbimo ceremonija. ...
2023-07-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

„Tikėjimas kariuomene - pati galingiausia amunicija pasaulyje"

Šeštadienį Klaipėdoje surengtas vienas iš pagrindinių Lietuvos kariuomenės organizuojamų renginių visuomenei – Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė. Klaipėdos ...
2023-05-20
Skaityti daugiau

Regionas

Karinius įgūdžius atnaujino 300 rezervo karių

Apie 300 rezervo karių baigė tris savaites trukusius kartotinius mokymus PB „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje. Atlikus ...
2023-02-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This