Raimundas Palaitis teisme pasiekė galutinę pergalę

Politika

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) išplėstinė teisėjų kolegija, išnagrinėjusi apeliacinį skundą dėl žalos atlyginimo iš buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio priteisimo, jo skundą patenkino. Teismui nenustatė „pakankamo buvusio ministro kaltės laipsnio jo materialinei atsakomybei kilti”.

Neskundžiamu sprendimu konstatuota, kad Raimundas Palaitis priimdamas įsakymus dėl tarnybinių nuobaudų skyrimo, elgėsi pakankamai apdairiai, atidžiai ir rūpestingai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tad buvęs ministras Vidaus reikalų ministerijai (VRM) neturės atlyginti 15 900 Eur turtinės žalos, susidariusios neteisėtai atleidus Valstybės tarnybos departamento vadovą Osvaldą Šarmavičių, kaip kad 2015 metų lapkritį buvo nusprendęs Vilniaus apygardos administracinis teismas.

LVAT nustatė, jog buvęs vidaus reikalų ministras, priimdamas įsakymus dėl tarnybinių nuobaudų skyrimo, elgėsi pakankamai apdairiai, atidžiai ir rūpestingai, o „pagrindo vertinti, jog jis akivaizdžiai nesivadovavo bendraisiais teisės principais, tame tarpe ir atsakingo valdymo bei gero viešojo administravimo standartais ir nesilaikė teisės aktų reikalavimų ar pažeidė diskrecijos ribas, nėra”.

Teismo pranešime akcentuojama, kad nagrinėjant bylą buvo nustatyta, jog R. Palaitis laikėsi procedūrinių taisyklių, reglamentuojančių tarnybinių nuobaudų skyrimą, tarnybinių nusižengimų padarymas buvo nustatytas kompetentingų subjektų, todėl jis neperžengė savo įgaliojimų.

Nuo 2002 metų departamentui vadovavusį O. Šarmavičių R. Palaitis atleido 2010 m. kovą, bet 2011 metais teismas nurodė jį grąžinti į pareigas ir sumokėti kompensaciją už priverstinę pravaikštą. VRM teismo nurodymą įvykdė. O. Šarmavičius dabar dirba Valstybės tarnybos departamento direktoriaus pavaduotoju.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika

Teismas atmetė P. Gražulio skundą dėl jo registravimo kandidatu prezidento rinkimuose

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė Petro Gražulio skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo, kuriuo buvo atsisakyta jį ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This