Steigiamas Baltijos skaitmeninių inovacijų centras

Verslas

Ketvirtos pramonės revoliucijos akivaizdoje atsiveriant skaitmenizavimo, automatizavimo, robotikos, dirbtinio intelekto, pažangių gamybos technologijų galimybėms, sukuriamos sąlygos naujoms inovacijoms, verslo ir valdymo modeliams. Kartu tai ir grėsmė verslui, miestams, bendruomenėms – laiku neįšokus į Pramonės 4.0 inovacijų traukinį, taps vis sunkiau sėkmingai konkuruoti globaliame pasaulyje.

„Vienas svarbiausių valstybės prioritetų – pramonės skaitmenizacija. Tai skaitmeninių technologijų įdiegimas gamyboje bei gamybos procesų automatizavimas. Labai svarbu, kad technologijų įdiegimas, gamybos modernizavimas sutaptų su įmonės strategijos transformacija. Joje būtų numatyta, kaip įmonė ketina efektyviau aptarnauti savo klientus, sklandžiau dalyvauti vertės kūrimo grandinėje ir kokiu būdu ji patobulins savo pardavimų, logistikos, pirkimų procesus. Taip pat svarbu, kaip jos žmogiškųjų išteklių politika pasitarnaus sprendžiant Pramonė 4.0 revoliucinius iššūkius”, – pranešime spaudai cituojamas Romualdas Petraitis,  „Baltic tech park” valdybos pirmininkas.

Svarbus vaidmuo įmonių skaitmeninėje transformacijoje tenka skaitmeninių inovacijų centrams. Lietuvoje jau įsteigti 4 tokie centrai: Pažangios gamybos, Robotikos, Lazerių ir Saulėtekio slėnio.

Jie suteikia galimybę bendrovėms pasinaudoti patirtimi ir žiniomis technologijų, bandymų, verslo modelių, finansų, rinkos žvalgybos ir tinklų kūrimo srityse, išbandyti naujausias technologijas bei pasinaudoti eksperimentavimo paslaugomis.

Klaipėdos universiteto ir Baltic Tech Park iniciatyva tokį centrą šiais metais nuspręsta įkurti ir Klaipėdos regione. Prie Skaitmeninių inovacijų centro steigimo prisideda ir vietos savivaldybė kartu su pagrindinėmis uostamiesčio įmonėmis, tokiomis kaip Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, AB „Klaipėdos nafta”, AB „Klaipėdos energija” ir kitomis.

„Mūsų steigiamas Baltijos skaitmeninių inovacijų centras būtų penktas ir atstovautų Jūrinės ekonomikos sričiai. Skaitmeninių inovacijų centrai suteikia galimybę bendrovėms pasinaudoti patirtimi ir žiniomis technologijų, bandymų, verslo modelių, finansų, rinkos žvalgybos ir tinklų kūrimo srityse, išbandyti naujausias technologijas bei pasinaudoti eksperimentavimo paslaugomis.

Tokių centrų stiprinimas svarbus siekiant didinti įmonių konkurencingumą, šių centrų stiprinimui ir jų integravimuisi į tarptautinius tinklus bus naudojamos ES struktūrinių fondų investicijos“, – sako R. Petraitis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Plečiasi „Baltic Tech Park“ gretos

Klaipėdoje veikianti skaitmeninių inovacijų platforma „Baltic Tech Park“ pranešė, kad šią savaitę į jos gretas įsijungė skaitmeninių inovacijų strategas Gediminas ...
2021-02-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Pradėtas antrasis „Baltic Tech Park" statybų etapas

Antradienį popiet į būsimo naujo Socialinių mokslų kolegijos studijų komplekso pamatų bloką Liepų gatvėje įleista laiko kapsulė – taip simboliškai pradėtas antrasis komplekso „Baltic Tech Park" plėtros etapas.
2020-10-27
Skaityti daugiau

НОВОСТИ

Для привлечения перспективных предприятий в Клайпеду - новый комплекс лабораторий

В Клайпеде на территории бывшей фанерной фабрики на улице Лиепу в развивающемся технологическом парке «Baltic Tech Park» появятся новые строения. Одно из них – здание административного ...
2020-07-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This