„Dragūnas” patyrė netikėtą pralaimėjimą

Sportas

Lietuvos rankinio čempionate Klaipėdos „Dragūnas“ patyrė skaudų pralaimėjimą. Trečiadienio vakarą Garliavoje rezultatu 26:34 (12:19) buvo nusileista RK „Kauno Ąžuolo-KTU“ komandai.

rkdragunas.lt nuotr.

Šios rungtynės buvo net ketvirtosios, kurias „Dragūnas“ sužaidė per pastarąją savaitę. Vis dėlto, pasak komandos stratego Artūro Juškėno, apie tokį įtemptą rungtynių grafiką buvo žinoma iš anksto, todėl vien nuovargiu teisintis negalima.

„Buvo tikėtasi stiprių ir sunkių rungtynių. Stengėmės joms ruoštis, analizavome vaizdo medžiagą, kūrėme žaidimo derinius. Tačiau nuvykę į Garliavą sužinojome, kad traumą patyrė vienas varžovų lyderių. Tai sugriovė mūsų planus ir išderino žaidimą, nes buvome pasiruošę kiek kitokiems deriniams. Manau, kad buvo akivaizdus varžovų neįvertinimas ir nesusikaupimas rungtynėms. Turime ką turime. Tai pralaimėjimas, kuris nėra tragedija, bet jis yra labai skaudus ir apnuoginantis mūsų silpnąsias vietas, kurios, nors yra seniai žinomos ir įvardintos, bet, deja, iki šiol nesugebėjome jų išspręsti“, – po rungtynių apmaudą liejo A. Juškėnas.

Jis pažėrė kritikos kai kuriems žaidėjams. Trenerio nuomone, komandai turėjo labiau padėti per Baltijos rankinio lygos rungtynes savaitgalį žibėję Karolis Stropus, Gabrielius Virbauskas, Lukas Juškėnas, vartininkai.

„Yra daug nusivylimo ir asmeniškai kai kuriais žaidėjais. Manau, kritikos nusipelno Karolis Stropus, kuris, gerai sužaidęs Baltijos rankinio lygos rungtynes, šiandien tik du ar tris kartus atakavo vartus. Blogiausia, kad neturime lyderio, kuris temptų komandą sunkiu metu. Šiandien tai daryti bandė Lukas Simėnas, deja, jam niekas nepadėjo. Labai gaila, bet neatsirado žmogaus, kuris būtų galėjęs pakeisti rungtynių eigą“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Komandos strategas svarstė, kad paskutinį kartą taip skaudžiai Lietuvos čempionate buvo pralaimėta gal prieš dešimtmetį.

„Esame turėję visokių situacijų ir įvairių pralaimėjimų, bet kai gerai žaidi, gali viską laimėti. Šiandien mes nepralaimėjome – šiandien mus sudaužė. Jauna komanda be pagrindinio žaidėjo mus sudaužė. Pagarba varžovams, kurie sužaidė pakiliai ir stipriai, o mes turime labai atidžiai pasižiūrėti į veidrodį. Tai, kad KTU čempionate pralošė „Granitui“ ir „Šviesai“, rodo, kad laukia labai įdomus čempionatas“, – reziumavo A. Juškėnas.

Artimiausios rungtynės „Dragūno“ laukia kitą trečiadienį Klaipėdoje. Lietuvos rankinio lygos rungtynėse 19 val. uostamiesčio komanda susitiks su Kauno „Granitu-Kariu“. Tačiau, pasak A. Juškėno, rungtynėms bus ruošiamasi atsakingai, o žaidėjams vietoj poilsio treniruotėse teks plušėti ir savaitgalį.

Statistika

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas – 7 įvarčiai (5 iš 7 m), Lukas Juškėnas, Modestas Vaitekūnas, Benas Butkus – po 3, Alain Romeo Eyebe II, Laurynas Simonavičius, Gintaras Cibulskis – po 2, Karolis Stropus, Deividas Virbauskas, Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas – po 1 įvartį.

„Kauno Ąžuolas-KTU“: Deividas Jovaišas – 11 įvarčių (2 iš 7 m), Vilius Juozaitis, Arminas Stankūnas – po 8, Karolis Jankauskas – 3 (1 iš 7 m), Kristupas Kručas – 2, Algirdas Lazauskas, Mantas Sturonas – po 1 įvartį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This