Sportininkas – kaip pavyzdys kitiems

Sportas

Lietuvos olimpinės akademijos iniciatyva Klaipėdos universitete (KU) vyko konferencija „Sportininkas – kaip pavyzdys kitiems“. Jos metu diskutuota apie dopingo problemas, sportininkų elgesį bei jų gebėjimą būti pavyzdžiu.

Pasak Lietuvos olimpinės akademijos viceprezidento Algirdo Raslano, šiuo metu pasaulyje aktyviausiai svarstomi sporto moralės klausimai. Dėl nesąžiningo sporto, teigiamų dopingo testų kyla didelių problemų.

KU nuotr.

„Keldami klausimą, ar sportininkas gali būti pavyzdys jaunimui, turime galvoti ne tik apie sėkmingą jo karjerą, bet ir apie tai, kaip jis jos pasiekė. Kokiu žmogumi sportinės karjeros pabaigoje jis išliko: kuo verčiasi, kaip gyvena. Tad būtent tai mes ir norime pateikti šios konferencijos metu Klaipėdos universiteto jaunimui. Norime kalbėti apie sėkmingus tiek Lietuvos, tiek ir viso pasaulio pavyzdžius. Džiugu, kad konferencijoje dalyvauja tokie sportininkai, kaip Arvydas Juozaitis. Juos galime pateikti kaip sportininkus pavyzdžius ir džiugu, kad tokių Lietuvoje buvo daug: sportininkų, kurie kovoja ne dėl medalio, bet dėl moralinių vertybių ir savęs stiprinimo“, – KU pranešime cituojamas Lietuvos olimpinės akademijos viceprezidentas A.Raslanas.

Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros vedėja doc. dr. Asta Šarkauskienė džiaugėsi, jog sportininkai, savo pasiekimais garsinantys šalį pasaulyje, pasirenka studijas Klaipėdos universitete.

Ji pateikė dviratininkų Ramūno Navardausko ir Gedimino Bagdono pavyzdžius.

„Ramūnas yra pasaulio čempionato trečios vietos laimėtojas, o praeitą savaitę šie sportininkai apsigynė baigiamuosius darbus Klaipėdos universitete”, – džiaugėsi  docentė.

„Jauni žmonės nemoka būti pavyzdžiais, aš ir pats nemokėjau, bet dabar pribrendo tas laikas, kad pasielgti reikia taip, kaip reikia, o ne taip, kaip norisi. Treniruotėse, varžybose reikia parodyti pavyzdį jaunesniems”, – kalbėjo R. Navardauskas.

Studentams skirtos konferencijos metu pranešimą apie požiūrio į sportininką kaitą skaitė Ramunė Motiejūnaitė, Lietuvos olimpinės akademijos atstovė, Peloponeso universiteto doktorantė. Apie sportininko įvaizdžio formavimą ir trenerių vaidmenį šiame procese kalbėjo Diana Lobačevskė, Londono ir RIO olimpinių žaidynių dalyvė, maratono bėgikė. Dopingo problemas visuomenėje pristatė ir analizavo Lietuvos antidopingo agentūros atstovė Rima Valentienė.

Konferencijos metu buvo atidaryta įdomi fotografo Gintauto Beržinsko paroda „Giro d‘Italia: Pergalės anatomija“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Imanuelio Kanto vardo ir filosofinio palikimo renesansas Klaipėdoje

Pirmadienį, balandžio 22-ąją, sukanka 300 metų nuo filosofo Imanuelio Kanto gimimo. Filosofo atradimai prilyginami Koperniko heliocentrinės Saulės sistemos atradimui XV ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Arvydas Juozaitis pristatys dvi savo knygas

Vasario 27 d., antradienį, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g.8) įvyks pirmasis „Klaipėdos knyga 2023“ ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This