„Vaidilos” aikštės projektas – finišo tiesiojoje

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Įvairius planuojamus projektus pastaruoju metu visuomenei vis pristatanti Klaipėdos savivaldybė klaipėdiečius viešo svarstymo metu supažindino ir su darbais, numatytais „Vaidilos” skvere.

Konkursą laimėjusios bendrovės MB „Pupa – strateginė urbanistika“ parengtam projektui į pristatymą atėję klaipėdiečiais jokių didelių pastabų neturėjo – tik žaliųjų atstovė išreiškė nuomonę, kad čia esą bus per mažai želdynų.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad kitų metų pradžioje numatoma skelbti rangos darbų konkursą, o pačius darbus pradėti antroje metų pusėje. Preliminari projekto vertė siekia 1,598 mln. eurų. Iš jų Europos Sąjungos lėšos sudarytų 1,3 mln., valstybės biudžetas prisidėtų 115,3 tūkst. eurų, o pati Savivaldybė – 175,7 tūkst. Eur.

MB „Pupa – strateginė urbanistika“ vadovas, architektas Tadas Jonauskis susirinkusiesiems pasakojo, kad aikštėje yra suprojektuota nauja medžių alėja, fontanas būtų rekonstruojamas – jo gabaritai išlieka, tačiau jis taps bekraštis, vanduo lėtai persipils per kraštus. Priešais fontaną, kuriame išliks dabartinės restauruotos medinės skulptūros, o dugne atsiras buvusio pano „Kuršiai” atvaizdas, iš grindinio į viršų kils vandens čiurkšlės. Nors tai bus ne toks interaktyvūs fontanas kaip Vilniuje, Lukiškių aikštėje, bet vis tiek bus galimybė skirtingai valdyti jo purkštukus.

Pasak T. Jonauskio, aikštėje stovės penkių tipų lauko baldai be pamatų, kuriuose esant poreikiui galima performuoti, perstumdyti. Didžiausias iš jų, sąlyginai vadinamas scena – lauko baldas su stogu – stovės arčiau Taikos prospekto.

„Pasaulyje daug pavyzdžių, kai tokie lauko baldai pasiteisina, bet bus ir įprastų suoliukų, kurie beveik visada šalia medžių”, – sakė architektas.

Pasak jo, suprojektuotas vaikų žaidimo įrenginys „piramidė-tinklas” yra labiau orientuotas į paauglius, nes greta esančioje Ąžuolyno giraitėje po rekonstrukcijos bus vaikų žaidimų aikštelės, skirtos mažesniems klaipėdiečiams, tad norėta išvengti dubliavimo. Šalia šio įrenginio bus suformuoti guminiai kalniukai – esą irgi „patikrinti, veikiantys sprendiniai”.

„Dominuos šiuolaikinė architektūra. Šviestuvai bus lakoniški ir paprasti. Aplink daugiabučius – žalesnės, ramesnės erdvės. Bus kertami 23 medžiai, taip pat ir eglutė, auganti netoli „Technoramos”. Iš kalninių pušų liks paskutinės, esančios arčiausiai pastatų. Bus pasodinama apie 100 naujų medžių – pagrinde įvairių rūšių klevai. Nauji medžiai bus su kuo didesnėmis lajomis. Stebėjimo kameros bus trijose vietose, kad visos erdvės būtų stebimos. Visos dabartinės klombos bus panaikinamos ir vietoje jų suformuota pieva. Aikštelėje liks 66 automobilių stovėjimo vietos vietoje dabar esančių 68″, – atsakydamas į susirinkusiųjų klausimus vardijo T. Jonauskis.

Asociacijos „Klaipėdos žalieji“ pirmininkė Liudvika Kuzminčiūtė sakė projekte matanti per mažai želdynų, tačiau T. Jonauskis akcentavo, kad jie sudarys apie 40 proc. viso aikštės ploto.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”57346,57345,57344,57343,57342,57341,57340,57339,57338,57337″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This