Žinomas palangiškis pradžiugino nauju rekordu

Regionas

Įvairiais miniatiūriniais kūriniais šalyje išgarsėjęs palangiškis menininkas Vytautas Kusas padovanojo Lietuvai naują rekordą – šią savaitę oficialiai užfiksuota, kad V. Kuso sukurta knyga „Būsenos“ yra mažiausia lietuviška knyga šalyje.

Naujasis šio menininko rankomis sukurtas šalies rekordas – eilėraščių knyga „Būsenos“ – yra 8 milimetrų aukščio, 7 milimetrų pločio bei 2,5 milimetrų storio. Šioje 60 puslapių knygelėje pateikiami 34 V. Kuso eilėraščiai. Tekstas spausdintas spaustuvėje „Druka“.

Poezijos knygą įriša pats autorius ir šiais metais ją išleis 100 egz. tiražu.

„Kadangi spaustuvė neturi technologijų, galinčių įrišti šią knygą, dirbu rankiniu būdu. Intensyviai besidarbuodamas, prie kiekvienos knygos užtrunku apie 3 ar 4 valandas, nes nemažai laiko pareikalauja viršelių matavimas ir išpjovimas (čia vos padarius mažiausią paklaidą, tektų viršelį išmesti), suklijavimas“, – pranešime cituojamas menininkas. Jo teigimu, knygos rišimo darbai jau baigiami.

Su mažiausia lietuviška knyga V. Kusas pagerino savo paties rekordą – dar 2011 m. išleistą 56 puslapių knygą „Pojūtis“, kurios dydis – 8 ir 9 milimetrai. Šią knygą sudaro autobiografinis eilėraštis ir trys iliustracijos.

Kiek iš viso Lietuvos rekordų yra pasiekęs, menininkas sako jau neskaičiuojantis. „Ne toks mano tikslas. Man rekordo siekimas pirmiausia yra savęs patikrinimas, pastatymas į sunkesnę padėtį, savęs nugalėjimas“, – sako menininkas.

V. Kusas – įvairių idėjų nestokojantis menininkas. Jis yra ne tik dailininkas, poetas, miniatiūrų ir miniatiūrinių daiktų kūrėjas, bet ir vienintelio Lietuvoje Šunų muziejaus steigėjas. Lietuvą jis yra nustebinęs mažiausio stalo (8,98 milimetrų aukščio), mažiausios taburetės (6,23 milimetrų aukščio), mažiausio smuiko (40,57 milimetrų ilgio, 12,25 milimetrų pločio su 55,79 milimetrų ilgio stryku), mažiausios gitaros (65,25 milimetrų dydžio, 23,34 milimetrų pločio), ilgiausios Lietuvoje miniatūros (7 m 20 cm ilgio ir 2 cm aukščio) ir kitais įdomiais rekordais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangos jubiliejui - paroda ir koncertai

Šiemet Palanga švenčia 770 metų gimtadienį ir šia proga Palangos koncertų salė, sveikindama kurorto gyventojus ir svečius, skelbia paruošusi turiningą ...
2023-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

„Laiko atspindžiai“ – Vytauto Kuso septyniasdešimtmetį vainikuojantis parodų ciklas

Palangiškį dailininką Vytautą Kusą kurorto bendruomenė pažįsta gana gerai. Jis puikiai žinomas dailininkas, šunų muziejaus įkūrėjas, miniatiūrų galerijos autorius, poetas, ...
2019-08-12
Skaityti daugiau

Regionas

Velykų proga - paroda iš kiaušinių

Artėjant šv. Velykoms palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami pasigrožėti menininkų Vytauto Kuso ir Linos Ubienės sukurtomis velykinėmis kompozicijomis su paukščių ...
2019-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This