„Šimtmečio talentas“ suvienijo miesto studentiją

Švietimas

Klaipėdos valstybinė kolegija baigė renginių ciklą, skirtą Valstybės šimtmečiui paminėti.

Pranešama, kad kolegijos akademinis jaunimas aktyviai dalyvavo penkiuose šventiniuose renginiuose, pažymėdamas valstybei svarbias datas.

Spalio 17 dieną įvyko konkurso „Šimtmečio talentas“ atrankų turas Klaipėdos valstybinės kolegijos Verslo fakultete, o šį trečiadienį Klaipėdos koncertų salėje nuskambėjo baigiamasis projekto „Šimtmečio talentas“ koncertas.

Organizatorių nuotr.

Baigiamajame koncerte dalyvavo 10 talentingiausių studentų iš Klaipėdos universiteto, Socialinių mokslų kolegijos, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Klaipėdos valstybinės kolegijos. Susirinkusius talentus pasveikino Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė.

Šmaikščiai renginį vedė Klaipėdos valstybinės kolegijos absolventai Aurimas Cibulskas ir Barbora Gedvilaitė, pastaroji padovanojo ir savo kūrybos dainą. Talentus vertino  kompetentinga komisija, išrinkdama 5 nominantus, o publikos numylėtinį rinko publika. Kol komisija skaičiavo balsus, įspūdingą pasirodymą pristatė dainininkė Rasa Siera ir projekto DONIS muzikos autorius Donatas Bielkauskas.

Nominaciją „Publikos numylėtinis“ laimėjo grupė „Bridžai“ (Klaipėdos valstybinė kolegija), „Originaliausiu“ tapo Nikita Jastrebovas (Klaipėdos valstybinė kolegija), „Profesionaliausia“ – Karina Borucha (Socialinių mokslų kolegija), „Teatrališkiausia“ išrinkta Ugnė Klumbytė (Klaipėdos universitetas), o „Lietuviškiausiu“ talentu tapo Gabija Kasiliauskaitė (Klaipėdos valstybinė kolegija).

Pagrindinės nominacijos „Šimtmečio talentas“ laimėtojais tapo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultetų Birbynininkų kvintetas, vadovaujamas prof. Vytauto Tetensko.

Staigmenų ir geros nuotaikos negailėjo ir  komisijos nariai: Dailė Docienė pagrojo arfa, Paulius Vaitkevičius pristatė savo šokių kolektyvą, Laura Šakurskytė–Žilinskienė padovanojo parodiją, Simas Buziliauskas – dainą, o Ramūnas Tamošauskas Lietuviškiausios nominacijos nugalėtoją pakvietė atvykti į jo vadovaujamą įrašų studiją įrašyti dainą. Visi dalyviai buvo apdovanoti Klaipėdos valstybinės  kolegijos ir rėmėjų įsteigtais prizais, o Publikos numylėtiniui ir pagrindinės nominacijos „Šimtmečio talentas“ laimėtojui buvo įteikti planšetiniai kompiuteriai.

Renginio organizatoriai dėkingi pagrindiniams rėmėjams: Klaipėdos miesto savivaldybei, UAB „Frezijų puokštė“, „Swedbank“ AB, informaciniam rėmėjui Vakarų ekspresui, rėmėjams ir partneriams: garso įrašų studijai „Mona”, UAB Dr. A. Albertjan klinikai, VšĮ „Meno artelė“, UAB „Jogundė“, reklamos agentūrai „StandUP”, Slengių mokyklai–daugiafunkciam centrui, Kretingos Marijono Daujoto progimnazijai, Paupių bendruomenei, O! RENGINIAMS, Sporto klubui „Apelsinas“.

Klaipėdos valstybinės kolegijos, Kineziterapijos ir grožio terapijos katedros dėka visi artistai atrodė įspūdingai.

Projekto ir renginių ciklo vadovas Jonas Kavaliauskas džiaugiasi, kad minint Lietuvos valstybės šimtmetį buvo prasminga pakviesti bendrystei ne tik kolegijos bendruomenę, bet ir viso Klaipėdos miesto akademinę bendruomenę.

„Graži idėja pasiteisino su kaupu, tikime, kad Klaipėdos miesto savivaldybė pritars šios idėjos puoselėjimui, skirdama dalinį finansavimą ir ateityje“,- sakė jis.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Išrinktas naujas Klaipėdos valstybinės kolegijos vadovas

Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) taryba slaptu balsavimu išrinko naują šios įstaigos direktorių. Ateinančius penkerius metus šiai aukštajai mokyklai vadovaus dr. ...
2023-06-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje - 2500 studentų

Klaipėdos valstybinė kolegija (KVK) praneša šiemet sulaukusi gausaus būrio pirmakursių. Iš viso su norinčiaisiais siekti aukštojo mokslo sudaryta 930 studijų ...
2022-09-06
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos valstybinės kolegijos pastatai nušvito trispalvės šviesomis

Vasario 16-osios išvakarėse geltonos, žalios ir raudonos spalvos lempomis apšviesti dviejų Klaipėdos valstybinės kolegijos pastatų fasadai – šviesų trispalvėmis pasipuošė ...
2022-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This