Klaipėdos mokslo ir technologijų parke – hakatonas

Verslas

Klaipėdos mokslo ir technologijų parke lapkričio 23-25 d. vyks nemokamas hakatonas „Industry 4.0“, kuriame kviečiami dalyvauti studentai, vyresniųjų klasių moksleiviai, įvairiose sferose besispecializuojančių įmonių atstovai.

Hakatono dalyviai per dvi paras turės sugeneruoti pramonėje, o taip pat uoste pritaikomus inovatyvius sprendimus.

verslofotografas.lt nuotr.

„Studentams hakatonas suteiks progą įtvirtinti ir pritaikyti žinias kūrybiškumui atviroje aplinkoje, bendradarbiaujant su savo sričių profesionalais. Pastarieji pasisems įkvėpimo ir galbūt drauge su savo kolegomis atras naujų rakursų sprendžiant kasdienius iššūkius“, – pranešime cituojamas renginį pristatančio Lietuvos SGD klasterio koordinatorius, Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

Renginio partneriais tapo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, tarptautinės kompanijos „Schneider Electric“ ir „Emerson“, VšĮ „Tavo robotas“. Pastaroji į hakatoną atvyks su savo 3D spausdintuvu ir kita technine „amunicija“.

Hakatono komandos išmėgins jėgas kurdamos inovatyvaus, modernaus ir  draugiško aplinkai naujojo Klaipėdos uosto modelį, siūlydamos sprendimus, kurie padėtų efektyviai nustatyti skaitmenizacijos verslo organizacijose poreikius, įvertinti įmonių skaitmeninį pasirengimą.

Stipriausiai pasirodžiusių komandų lauks prizai trijose kategorijose, kurių bendra vertė yra 3 tūkst. eurų.

Hakatonas lapkričio 23-osios popietę startuos „protų apšilimu“ klausantis kviestinių lektorių pranešimų, atspindinčių aktualiausias pramonės vystymosi tendencijas, susipažįstant dalyviams vieni su kitais ir lauksiančiais iššūkiais, formuojant komandas. Joms iki pat sekmadienio talkinsiančių mentorių gretose – AB „Klaipėdos nafta“, UAB „Shneider Electric Lietuva“, UAB „Koris“, Klaipėdos universiteto (KU), KMTP atstovai.

Mokslo ir technologijų parko erdvėse dalyviams bus sudarytos sąlygos pasinerti į savo užduotis iki pat išnaktų ar netgi paryčių – jėgas padedančiu atstatyti maistu ir kavos rezervais pasirūpins organizatoriai. Esant poreikiui kai kurias užduotis dalyviai galės atlikti KU verslo inkubatoriuje įsikūrusioje 3D modeliavimo bazėje, kur bus sudarytos sąlygos naudotis „AutoCAD“ ir „SolidWorks“ programine įranga, 3D spausdintuvu.

Hakatone dar galima užsiregistruoti užpildžius šią anketą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas: į inovacijas per partnerystes

Vakarų Lietuvos inovacijų ekosistemos dalyviams 2023 m. klojo pamatus svarbiems ateities projektams. Geopolitinių įtampų nulemti iššūkiai, Lietuvos jūrinės strategijos rengimas, ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

Verslas

Edgaras Riabko - hakatono „Portathon“ jaunimo ambasadorius

Dusyk pasaulio vandens formulių F2 čempionu tapęs ir ambicingai naujiems startams besiruošiantis Lietuvos pilotas Edgaras Riabko tapo Klaipėdoje rengiamo tarptautinio ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Miestas

Krevetes augins panaudodami geoterminį vandenį

Vakarų Lietuvoje glūdinčius geoterminio vandens išteklius tikimasi sėkmingai panaudoti ir akvakultūroje. Tai įrodyti mokslininkai sieks eksperimentais, kurie šį rudenį startuos ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This