Penktadienį – teatrų festivalis „Aitvarai-2018“

Kultūra

Lapkričio 23 d. Klaipėdos dramos teatre ir karalienės Luizės jaunimo centre vyks tradicinis respublikinis Klaipėdos universiteto (KU) absolventų mokyklinių teatrų festivalis „Aitvarai-2018“.

Šiemet į šventę atvyksta 12 KU lietuvių filologijos ir režisūros studijų programos absolventų su savo teatrais iš Vilniaus, Panevėžio, Prienų, Tauragės, Kretingos, Jonavos ir Klaipėdos. Festivalyje dalyvaus rekordinis skaičius jaunųjų teatro mylėtojų – per 180.

Dalyviai kaip ir kasmet varžysis dėl simbolinės pereinamosios Teatro pedagogikos katedros taurės. Spektaklius stebės ir vertins profesionali komisija: teatrologas, režisierius, ilgametis KU Teatro pedagogikos katedros vedėjas prof. Petras Bielskis, literatūrologė prof. Roma Bončkutė, teatrologijos magistrė, dramaturgė, Klaipėdos dramos teatro meno tarybos narė Virginija Rimkaitė, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos teatro mokytoja-metodininkė, Klaipėdos miesto teatro mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Aiva Urbšienė ir Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centro metodininkas Gediminas Macijauskas.

Šiemet pirmą kartą festivalį organizuoja ne tik KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto dėstytojai bei studentai, bet ir Klaipėdos pedagogų švietimo ir kultūros centras, kartu su Klaipėdos miesto teatro mokytojais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Esminis „Auksinių scenos kryžių“ renginio motyvas – šviesa ir tamsa

Tarptautinę teatro dieną, kovo 27-ąją, Klaipėdos dramos teatre vyks „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonija. Jos metu bus pagerbti per praėjusius ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Pirmoji moksleivės fotografijų paroda

Kovo 27 d., trečiadienį, 17.30 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Nišinėje galerijoje atidaroma Angelos Danielos Skaizgirytės paroda „Laiškas ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This