Kartą per mėnesį į muziejų – nemokamai

Kultūra

Nuo kitų metų pradžios kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį visi gyventojai galės nemokamai lankytis muziejų nuolatinėse ekspozicijose. Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson įsakymu patvirtino tai numatantį nemokamo muziejų lankymo modelį ir jo įgyvendinimo koncepciją.

Pranešama, kad nuo 2019 m. nemokamo muziejų lankymo modelis bus taikomas nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, kurie yra pavaldūs tik Kultūros ministerijai.

Šiuo metu sekmadieniais neveikiantys muziejai nuo 2019 metų bus įpareigoti kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį taip pat nemokamai atverti duris lankytojams. Kultūros ministrė rekomenduoja šį modelį taikyti ir kitoms ministerijoms pavaldiems bei savivaldybių muziejuose.

„Šiais metais nemokamo muziejų lankymo modelį buvome pradėję taikyti tik moksleiviams, o nuo 2019-ųjų dvylika kartų per metus muziejuose nemokamai galės apsilankyti visi pageidaujantys. Nutarėme neišskirti jokios visuomenės grupės ir manome, kad toks sprendimas bus ypač parankus šeimoms, kai jos nariai kiekvieno mėnesio paskutinį sekmadienį visi kartu galės praleisti nemokamai apsilankydami pasirinktame muziejuje“, – pranešime cituojama kultūros ministrė L. Ruokytė-Jonsson.

Nemokamo muziejų lankymo modelis bus finansuojamas biudžeto lėšomis, kompensuojant muziejams negautas pajamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

KKKC meno kieme – grafikos dirbtuvės ir Korsikos dainos

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) meno kieme (Bažnyčių g. 4, Klaipėda) kitą savaitę, rugpjūčio 17 – 21 d. vyks atviros ...
2020-08-12
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia muziejų kurti kartu

Sulaukę nuoširdaus Kuršių nerijos bendruomenės palaikymo, Neringos muziejai jau trečius metus iš eilės rengia gyvosios istorijos parodą „Muziejų kuriame kartu“, ...
2018-10-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Suformavo Regiono kultūros tarybą

Kultūros ministerija pranešė, kad pradedama įgyvendinti kultūros finansavimo pertvarka – regionams suteikta teisė ir atsakomybė patiems atsirinkti kultūros ir meno ...
2018-10-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This