Kalytė Mėta mokosi ieškoti narkotikų

Regionas

Susipažinkite – tai naujoji Klaipėdos apskrities policijos bendruomenės narė, springer spanielių veislės kalytė Mėta, kuri netrukus pradės savo tarnybą narkotikų paieškose.

Springer spanielių veislės kalytė Mėta netrukus pradės mokytis ieškoti narkotikų. Policijos nuotr.

Policija praneša, jog mažutę, grakščią, draugišką ir labai sumanią keturkoję neseniai įsigijo  Plungės r. policijos komisariato pareigūnas Raimondas Aponkus.

Kinologiją išmanantis Raimondas ilgus metus dirbo komandoje su tarnybiniu šunimi Jorgiu, tačiau pastarasis, sąžiningai atitarnavęs devynerius metus, jau norėtų pailsėti, tad po ilgų tinkamo tarnybai šuns paieškų net iš Didžiosios Britanijos atkeliavo Mėta.

Nors kalytei dar teks lankyti privalomus penkių savaičių tarnybinių šunų kursus, visgi, anot kinologo, jau dabar spanielė moka daugybę tarnyboje reikalingų dalykų.

„Su ja labai lengva, ji smalsi, greit supranta, ko iš jos norima. Patirtis visiškai kitokia nei dresuojant didelius šunis. Šios veislės šunys puikūs pėdsekiai, nors, žinoma, labai svarbu ir kilmė – Mėta iš gero veislyno, kurie bet kam šuniukų neparduoda, ilgokai susirašinėjome su veislyno šeimininkais, kol papasakojome, ką ir kaip šuo dirbs“ , – džiaugėsi pareigūnas.

Kad kalytė puikiai socializuojasi įsitikina bet kuris, prie jos priėjęs – visi būna apuostyti ir pasveikinti, nors ilgesniam laikui kalytė neatsitraukia nuo šeimininko.

Mėta nesitraukia nuo naujojo savo šeimininko kinologo Raimondo Aponkaus. Policijos nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This