Kelininkai žada budėti pernakt

Transportas

Penktadienį ir šeštadienį prognozuojamos itin žiemiškos oro ir eismo sąlygos. Vietomis – sniegas su lietumi, plikledis ir 2-3 cm sniego danga.

Klaipėdos gatves ir kelius prižiūrintys kelininkai teigia esantys oro permainoms pasiruošę – stebės greitai besikeičiančias sąlygas, budės pernakt ir yra pasirengę operatyviai išvažiuoti į gatves.

Klaipėdos gatves ir kelius prižiūrintys kelininkai teigia esantys oro permainoms pasiruošę – stebės greitai besikeičiančias sąlygas, budės pernakt ir yra pasirengę operatyviai išvažiuoti į gatves. Palmiros Mart nuotr.

Sinoptikai prognozuoja, kad šeštadienio naktį temperatūra daug kur nukris iki 3-6 laipsnių šalčio, o snigti pradės ir pajūryje bei Žemaitijoje – su kiekviena valanda kritulių bus daugiau. Dieną sniegą nešantys debesys keliaus per visą šalį, o vietomis sniegas ims maišytis su lietumi, todėl teks saugotis ir plikledžio. Panašus oras tęsis ir sekmadienį, tačiau įdienojus snyguriuos jau negausiai.

„Ecoservice“ įmonių grupės kelininkai prižiūri šešių Lietuvos miestų gatves ir kelius, tarp jų  – ir Klaipėdos.

Pasak „Ecoservice Klaipėda” generalinio direktoriaus Laimono Žemaičio, kelininkai nuolat stebi orų prognozes ir yra pasirengę operatyviai reaguoti į jų permainas.

„Kiekvieno mūsų prižiūrimo miesto atsargų sandėliai yra paruošti visam žiemos sezonui. Klaipėdoje turime sukaupę 1000 tonų druskos ir 200 tonų druskos ir skaldos mišinio, o esant poreikiui šios atsargos bus pildomos. Šį savaitgalį, kai, prognozuojama aukštesnė nei minus 8 lapisnių  temperatūra, ant kelių bus barstoma druska, kuri, esant plikledžiui ar labai gausiam snygiui, ima tirpdyti ledą ir dangos paviršius darosi šlapias bei mažiau slidus“, – pranešime cituojamas L. Žemaitis.

Pranešama, kad įprastai šaltuoju metų laiku kelininkai miestuose darbą pradeda 4 val. ryto, kad paruoštų gatves rytiniam eismo pikui.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Naujasis Kretingos muziejaus direktorius - Romandas Žiubrys

„Dalyvavau konkurse Kretingos muziejaus vadovo pareigoms eiti. Džiaugiuosi ir dėkoju konkurso atrankos komisijai už įvertinimą ir sprendimą, suteiksiantį galimybę užimti ...
2023-06-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Už nemokamus keltų leidimus - solidi sąskaita

Nors vadinamoji keltų leidimų byla ir baigėsi prokuratūros fiasko, Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD) pavyko prisiteisti lėšų iš tokiame procese figūravusių ...
2023-03-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Kaip savivaldybei iš tiesų rūpi dviračių takai*

Žinia, Klaipėdos valdžia vis mėgta pasigirti, jog ne kartą buvo gavusi apdovanojimus, kurie liudija, kad esą Klaipėda yra dviračių miestas, ...
2022-08-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This