Ilgaamžį Joną per gyvenimą lydi daina

Regionas

Kretingalės seniūnijoje netilo dainos ir sveikinimai: garbus bendruomenės narys Jonas Vilkis šventė 95-ąjį jubiliejų!

Puikiai atrodantį ir energingą senolį Klaipėdos rajono savivaldybės vardu sveikino mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Kretingalės seniūnas Žigintas Narmontas, o Kretingalės bendruomenės sveikinimus perdavė Regina Baranauskienė.

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Su plačia šypsena svečius sutikęs senolis iškart sulaukė klausimų, ar tik nėra pasikeitęs dokumentų ir pasisendinęs, tačiau jubiliatas patikino, kad jam iš tiesų – 95-eri. Gerai atrodyti ir išlikti energingam jam padėjo ne tik užgrūdinę išgyvenimai, bet ir nuolat gyvenime lydinčios dainos, geros būdo savybės, o ir Vilkių giminė – ilgaamžiai.

Senolio atmintis – puiki. Kare vos nežuvęs vyras vaizdžiai pasakojo, kaip priverstinai teko kariauti, keliauti į Berlyną, patirti karo siaubus, būti sužeistam ir sužinoti, kad iš visų kartu buvusių išgyveno tik dviese. Karui pasibaigus ilgaamžis Jonas grįžo į Klaipėdos rajoną, Radailius, iš kurių į Kretingalę išsikėlė 1970 metais. Senolis dirbo veterinarijos sanitaru, buvo gerbiamas bendruomenės narys. Jubiliatas – pamaldus ir labai dainingas. 50 metų Jonas Vilkis giedojo Kretingos, Plikių, Kretingalės bažnyčiose. Ne kartą dainą jubiliatas užtraukė ir jį pasveikinti atvykusiems svečiams.

Kartu su žmona, kuri mirė 2003 metais, jubiliatas išgyveno 51 metus ir užaugino 4 vaikus: 2 dukras ir 2 sūnus. Šiandien ilgaamžio džiaugsmas ne tik visuomet aplankantys, jį mylintys ir gerbiantys vaikai, bet ir 3 anūkai bei 3 proanūkiai, dar vienas proanūkis pakeliui į šį pasaulį. Pats Jonas užaugo 5 vaikų šeimoje, visi broliai ir seserys – ilgaamžiai, dainingi ir vieningi. Jubiliatas atsimena daug senovinių dainų, kurias mėgsta dainuoti tiek svečiams, tiek šeimos susibūrimuose.

Sveikatos problemomis jubiliatas nesiskundžia, pats kieme grėbia lapus, daug juda, skaito knygas, žurnalus, domisi sveikatos sritimi. Ilgaamžis labai mėgsta krepšinį, palaiko Kauno „Žalgirį“ ir stengiasi nepraleisti rodomų varžybų, kurių metu jaudinasi ir aktyviai palaiko komandą.

Šiandien Jonas gyvena kartu su dukterimi, kuri palaiko jam kompaniją, padeda, jei iškyla sunkumų. Ilgaamžiškumo receptą atskleidė jubiliato dukra: visą gyvenimą tėvas buvo ramaus būdo, dar ir dabar nemoka keiktis, nelaiko pykčio, visada visiems padeda, yra geros nuotaikos ir, žinoma, visuomet jį lydi daina.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajone religinėms bendruomenėms skirta 75 tūkst. eurų

Net septynioms Klaipėdos rajone veikiančioms tradicinėms religinėms bendruomenėms įvairioms iniciatyvoms įgyvendinti paskirstyti 75 tūkstančiai eurų. Taip siekiama prisidėti prie joms ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose atsiras dar vienas vaikų darželis

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia ieškanti projektuotojo naujam vaikų darželiui Gargžduose. Planuojama, kad darželį, atsirasiantį Karaliaus Mindaugo gatvėje, galės lankyti per ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose atsiras naujas modulinis darželis

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad žengtas dar vienas žingsnis modulinio darželio Gargžduose statybos link – pasirašyta projektavimo sutartis. Planuojama, kad ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This