Apie manikiūrininkę

Nuomonės

Papasakosiu jums apie manikiūrininkę, kuri dirba mūsų name.

Tai puiki savo amato meistrė, draugiška, labai maloni moteris, turinti nuolatinį savo klienčių ratą.

Ji dažniausiai dirba šešias dienas per savaitę ir vidutiniškai po 10 val. per dieną. Prieš didžiąsias metų šventes neretai ji dirba non stop – septynias dienas per savaitę, 12 valandų per dieną.

Per metus ji gali sau leisti atostogauti vieną kartą – paprastai tai būna 10 dienų atostogos.

Palmiros Mart nuotr.

Nė karto negirdėjau, kad ji skųstųsi, jog labai daug dirba. Ji sako: „ Aš labai myliu savo darbą ir savo klientes, negaliu jų nuvilti”. Ir tai akivaizdu – norinčiųjų pas ją patekti yra kur kas daugiau, nei ji galėtų fiziškai visas priimti.

Ji nuolat lanko įvairius seminarus, paskaitas, nuolat tobulėja savo srityje ir už visa tai moka iš savo kišenės. Ji naudoja pačias naujausias jos darbui reikalingas priemones, kurias, žinoma, perka iš savo kišenės. Ji moka nuomos mokestį už nedidelį kambariuką grožio salone, kuriame dirba, ji pati šias kuklias patalpas ir susitvarko, išsiplauna.

Ji, žinoma, moka visus, kaip ir priklauso, mokesčius. O dirbdama pagal individualios veiklos pažymą, ji vargiai sau padorią pensiją užsidirbs, būdama 65-erių.  Sako, jei sveikata leis, dirbs tiek, kiek reikės.

O svarbiausias dalykas yra tai, kad ši puiki manikiūro meistrė yra baigusi pedagoginį institutą aukso medaliu. Ji ilgą laiką dirbo rusų kalbos mokytoja ir savo darbą labai mylėjo. Atvykusi iš svetimos šalies į Lietuvą, ji baigė manikiūrininkės kursus, pati susikūrė savo darbo vietą ir tapo smulkiąja verslininke.

Ji, kaip ir dar daugybė kitų smulkiųjų mūsų šalies verslininkų, net jei ir labai norėtų, neturi galimybių streikuoti, gali sau leisti per metus atostogauti vieną kartą daugiausiai iki dviejų savaičių (nors dažniausiai užtenka ir vienos), negali sirgti, sąžiningai moka visus mokesčius, iš kurių ir yra išlaikomi dabar streikuojantys, „persidirbę” mokytojai, turintys beveik 3 mėnesių atostogas, gaunantys didžiulius atostoginius ir turintys visas kitas jiems priklausančias socialines garantijas.

Beje, tarp šios meistrės klienčių yra nemažai mokytojų, kurios paprastai po darbo, maždaug apie 15 val., jau būna laisvos ir gali atvykti pasidaryti manikiūro ar pedikiūro.

Gal, mąstau, būtų laikas imti ir vienu metu pradėti streikuoti visiems visos mūsų šalies smukiesiems verslininkams, kurie savo sunkiu darbu suneša į  šalies biudžetą pinigėlius, iš kurių ir yra išlaikomi ne tik nuolat dejuojantys ir streikuojantys pedagogai, bet ir dar daugybė kitų biudžetininkų bei biurokratų?

Ir kuriems, beje, skirtingai nei smulkiesiems verslininkams, atlyginimai nuolat visgi po truputį auga…

6 Comments

  1. Zydra

    Man atrodo žurnalistai turėtų skelbti informaciją, o ne savo nuomonę.Pastarąją galima viešinti asmeniniuose socialiniuose tinkluose,o ne skaidrumą akcentuojančiame tinklapyje.Visgi apgailestauju,kad žurnalistiką sovietmečiu baigusiai Palmirai,visur KGB vaidenasi…

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Nuoširdžiai apgailestauju, kad pati patvirtinote mano spėjimą – būtent kagėbistai nurodinėdavo, kaip ir jūs dabar, ką galėjo ir ko negalėjo daryti žurnalistai. Ačiū Dievui, kad gyvename kitoje santvarkoje – anoje, net neabejoju, būtumėte padariusi stulbinančią karjerą 🙂

  2. Zydra

    Manau,kad čia pažeidžiama žurnalistinė etika.Kaip gali žurnalistė viešai piršti savo nuomonę,o po to ten pat rašyti pvz. straipsnį apie streikuojančius mokytojus.Manote bus objektyvu,ar prie šios temos redaktorius nebeprileis ?Gal laikas apsispręsti ar Palmira žurnalistė ar eilinė VBS(viena boba sakė) agentūros atstovė…

    Reply
  3. Hansas

    Deja, tai ne nuomonė, tai jau moters, kuri save laiko žurnaliste, ciniškas mokytojų niekinimas. Kiekviena profesija verta pagarbos, tačiau ne kiekviena profesija kitai profesijai lygi. Todėl nereikėtų taip primityviai lyginti manikiūrininkės ir mokytojo profesijos. Kitą vertus, ar ta manikiūrininkė dirbtų manikiūrininke už tokią algą, kokią gauna mokytojas? Štai čia ir yra pati esmė, kurios riboto mąstymo Martinikienė net nebando suvokti.

    Reply
  4. Lina

    taip pat tik nuomone: bet ar manikiuriste/kirpeja ruosia ateities specialistus? ar manikiuriste deda pagrindus ateities protams? komon, jusu „nuomone” tokia subjektyvi ir verta tik asmeninio dienorascio puslapio, ar FB sienos…jus truputi, ponia, maisotes, lygindama nesulyginamus dalykus. Palaikau mokytojus! (apskritai jusu strapsniukai, visada subjektyvus, perdem asmeniski, jokios analitikos/jokio racionalumo). Uz demokratija-viena nuomone taip pat issakyta!

    Reply
  5. MAMA

    Jei dirba 7 dienas per savaitę, atostogauja tik 10 dienų per metus, bet nuolat dalyvauja kursuose, tai kurioje dalyje yra pagražinta?
    Nepatinka irt man ministrė, jos reformos, gaila vaikų, kurie tapo atpirkimo ožiais.
    Bet baigti pedagoginį nereiškia būti mokytoja. Reikia džiaugtis, kad rado savo pašaukimą ir vietą gyvenime manikiūrininkei.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Liūdnas kaip Brisiaus galas medikų ataskaitų svarstymas*

„Gal yra dar pasisakymų, gal anekdotų dar?”, – tokiu klausimu antradienį užbaigė Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdį jį vedęs ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Sveikata

Medikams į Klaipėdą pritraukti - 225 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog daugiau nei 4 kartus padidino finansavimą, skirtą medicinos specialybes įgijusių specialistų pritraukimui į uostamiesčio asmens priežiūros ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Nuvargina reformų Klaipėdos ligoninė žengia į naują pertvarką

„Jeigu visi entuziastingai pasitiktų, tai aš išsigąsčiau”, – taip į klausimą, kaip Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) naujos struktūros ir valdymo ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

Dramos teatro premjera – apie atsiveikimą ir netekties skausmą 

„Yra su kuo atsisveikinti, dėl ko gailėtis“, – sako savaitgalį Klaipėdos dramos teatre žiūrovams antrąjį čia sukurtą spektaklį – „Requiem“ ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Apdovanos nusipelniusius jūrinei kultūrai

Artėjant Europos jūros dienai, gegužės 17-ąją, penktadienį, 14 val., Smiltynėje prie paminklo „Albatrosas“ bus apdovanoti reikšmingiausių praėjusių kalendorinių metų darbų ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This