Gargžduose bus šviesiau

Regionas

Šiuo metu laiku, kai į darbus, ugdymo įstaigas išvykstama ir grįžtama tamsoje, svarbu, kad būtų apšviestos gatvės, perėjos, takai. Apšvietimas itin aktualus prie ugdymo įstaigų. Gargžduose apšviestų teritorijų pastaruoju metu daugėja, nes vykdomi ne tik apšvietimo remonto, bet ir įrengimo darbai.

Rajono savivaldybė praneša, kad šiemet jau įrengtas pėsčiųjų perėjos apšvietimas prie miesto parko Kvietinių gatvėje, sumontuoti šviestuvai J. Basanavičiaus ir Klaipėdos gatvių sankryžoje, įrengtas papildomas pėsčiųjų perėjos, vedančios nuo teismo pastato link poliklinikos, apšvietimas.

Apšviesta ir pėsčiųjų perėja Kvietinių gatvėje prie 25 namo ir Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos bei Kvietinių gatvėje prie Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus. Šį mėnesį apšviestos perėjos P. Cvirkos ir Vasario 16 gatvių sankryžoje, P. Cvirkos gatvėje prie 18 namo, J. Žemaitės ir Žemaičių gatvių sankryžoje. Atlikti apšvietimo remonto darbai prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos nuo J. Janonio ir Vingio gatvės – čia įrengtas pėsčiųjų perėjų ir dalies parkelio apšvietimas iš Vingio g. pusės. Įrengtas pėsčiųjų perėjos S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje apšvietimas, dar šiemet apšvietimas bus įrengiamas iki šiol dar likusioje neapšviestoje Užuovėjos g. dalyje.

„Jau vykdomi apšvietimo įrengimo darbai ir iki gruodžio vidurio LED šviestuvais planuojama apšviesti pėsčiųjų taką, kuris tęsiasi nuo Melioratorių g. pro Gargždų lopšelį-darželį „Gintarėlis“ ir katilinę iki J. Janonio g., taip pat bus apšviečiama ir naujai įrengiama automobilių stovėjimo aikštelė prie „Vaivorykštės“ gimnazijos šalia J. Janonio gatvės. Šiemet bus apšviečiamas ir takas nuo J. Janonio gatvės pro Gargždų lopšelį-darželį „Saulutė“ iki Kastyčio gatvės. Taip bus apšviesta ir dalis šalia esančio parkelio. Visi šie darbai kainuos apie 18 tūkst. eurų. Dar šiais metais ruošiamasi apšviesti ir perėją Vingio g. prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos. Gaila, kad nuo pavasario šie darbai dar nepadaryti dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų procedūrų“, –  rajono Savivaldybės pranešime spaudai cituojama mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Pranešama, jog apšvietimo remonto ir įrengimo darbai bus vykdomi ir kitąmet. Be to, jau pradedama vykdyti priemonė, skirta Klaipėdos rajono seniūnijų gatvių apšvietimo sistemų modernizavimui – šiuo metu rengiamas tam būtinas investicinis projektas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose padegtas automobilis

Trečiadienio naktį, apie 2.15 val., Gargžduose automobilyje „Mercedes Benz CLS 280“kilo gaisras, kurio metu 2008 metų gamybos transporto priemonė sudegė. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This