Liberalai reitinguoja savo kandidatus į Europos Parlamentą

Politika

Liberalų sąjūdis pradeda savo žingsnius Europos Parlamento rinkimuose.

Pranešama, kad pirmą kartą partijos istorijoje vyks visuotinis pretendentų, norinčių tapti kandidatais Europos Parlamento rinkimuose, sąrašo reitingavimas. Partijos nariai jau nuo šiandien iki ateinančio trečiadienio vakaro gali balsuoti už savo favoritus. Visą kandidatų su prisistatymais sąrašas – čia.

Tarp kandidatų tapti Europos Parlamento nariais yra iš trys iš Klaipėdos regiono: klaipėdietis, partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas, atstovė iš Klaipėdos rajono Audronė Balnionienė bei neringiškis Andrius Bagdonas, kandidatuojantis ir į Neringos merus.

„Liberalai reikalingi ne tik Lietuvai, bet ir visai Europai. Stebėdami Vengrijos įvykius, Lenkijos politinį gyvenimą, skaudžius pastaruosius įvykius Ukrainoje turime dar garsiau kalbėti visiems Bendrijos piliečiams aktualiais klausimais. Turime solidų pretendentų sąrašą, suteikiame galimybę kiekvienam partijos nariui išreikšti savo valią ir išrinkti tuos, kurie, jų manymu, liberalizmui atstovautų solidžiausiai“, – pranešime spaudai cituojamas partijos pirmininkas E. Gentvilas.

Tokio tipo pretendentų sąrašo reitingavimas Europos Parlamento rinkimams – kuomet balsuoti galės visi partijos nariai – vyks pirmą kartą. Anksčiau Europos Parlamento rinkimų kandidatai buvo reitinguojami partijos Tarybos narių.

Šįkart kiekvienas balsuojantis žmogus galės pasirinkti penkis norimus pretendentus, o susumuoti taškai perstumdys sąrašą iš abėcėlinio į reitinguotą.

Pasibaigus balsavimui liberalų kandidatų į Europos Parlamentą sąraše liks išreitinguoti 22 žmonės, o dabar pretenduojančiųjų tapti kandidatais yra 25. Tarp pretendentų yra dalis Seimo frakcijos narių, dalis partijos Valdybos narių, dalis naujai atkurto sostinės skyriaus atstovų, taip pat ir jokių pareigų partijoje neužimantys nariai.

Europos Parlamento rinkimuose su Liberalų sąjūdžio sąrašu siekia dalyvauti ir dvi nepartinės pretendentės – Vytauto Didžiojo universiteto profesorė ir Jungtinių Tautų Moterų diskriminacijos panaikinimo komiteto pirmininkė Dalia Leinartė ir daugkartinė Lietuvos, Europos ir pasaulio plaukimo čempionė Birutė Užkuraitytė-Statkevičienė.

Rinkėjai Lietuvoje Europos Parlamento rinkimuose dalyvavo tris kartus. Kiekvienuose rinkimuose liberalai laimėdavo po vieną arba du mandatus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Politika

Rinkimuose į Europos Parlamentą nori dalyvauti 18 partijų

Penktadienio vakare baigėsi pareiškinių dokumentų teikimo terminas rinkimuose į Europos Parlamentą. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dalyvauti artėjančiuose rinkimuose iš ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This