Tvirčiau įsikibkite: veš Aidas

Mums rašo

Linas Poška
2018-11-29

Komentarų: 16

Esu vienas iš tų keistuolių, kurie skaito partijų rinkimines programas. Perskaitęs konservatorių programą, nuėjau į jų prisistatymą.

Kad jau nuėjau, tai ir paklausinėjau apie jų programos viešojo transporto dalį. Paklausiau Aido Kaveckio (sąrašo Nr.1), kiek kainuoja kelionė viešuoju transportu Klaipėdoje (nevažinėjantiems pasakysiu – 0,58 Eur). Sąrašo lyderis atsakė, jog 3 eurus. Pagal suglumusius smuklėje sėdinčiųjų veidus supratęs, jog čia jis turbūt apie Londoną nušnekėjo, patikslino, jog tiek kainuoja savaitės bilietas (iš tikrųjų 7 dienų bilietas Klaipėdoje kainuoja 10,50 Eur).

Okey, šį tą naujo apie kandidatą taip sužinojau.

Toliau paklausiau apie jų žadamą nemokamą viešąjį transportą – iš kurių biudžeto sričių jie atims 15 milijonų eurų, kurie kasmet reikalingi viešojo transporto sistemai finansuoti. Aidas Kaveckis atsakė, jog neatims iš nieko, o tiesiog apdės uosto įmones 10% mokesčiu, ir iš to jau viešąjį transportą finansuos.

Po to beliko tik paklausti, iš kur jis gauna tokios geros žolės, nes veža kaip reikiant. Bet pasidrovėjau prie žmonių tokius delikačius dalykus aiškintis.

Apibendrinant: tai politikos naujokas, kuriam labiau patyrę kolegos pripūtė, jog rinkėjui būtina meluoti – kitaip neišrinks.

Aš gi nemokamai Aidą Kaveckį čia paprotinsiu: melagių vakansijos politikoje jau yra užpildytos. Iš tokio solidaus – savo srityje – žmogaus laukčiau nuoširdaus tiesumo. Galbūt ir ne mano vieno tokie lūkesčiai, kuriuos, deja, vakar gerbiamas Aidas nuvylė.

16 Comments

  1. Sigita

    Norint galima iš žodžių, sakinių, net ir iš oro daryti įvairias interpretacijas, bet Aidu K. mes tikime ir jis siekia naudos miestui, bet jeigu nenorite tai valio gyvenkite toliau , murdykitės smarvėje, žiūrėkite apie valdininkų neveiksmingumą. Visi bijo naujovių kad paprastam žmogui būtų geriau. Bet dar žmonės neįkėlė ir pusė kojos, o jau šmeižiama. Kalbėti, pilti purvus yra lengva, bet pagalvokit ar nuo to bus kažkam geriai, nemanau.Prieš kalbamt , rašant _ – pagalvokit, o ką aš padariau , dėl Klaipėdos.
    Aidą Kaveckį gerbiame, nes parodė ,kad buvo ir yra tikrai vertas Klaipėdiečio vardo, sėkmės jam ir Agnei, nes ji tikrai protinga moteris. O jie vienas kitą papildo savo žiniomis ir ryžtu. Sėkmės Jiems

    Reply
  2. Kosmo

    Silpnas sarasiokas tu konservu. Bilotaite antrus rinkimus vegetuos su tokia komanda. Kita vertus, kam stiprus sarasas, kai matomai trecia karta ruosiasi rinkimams, nors antri dar nepradidejo.

    Reply
  3. Straipsnio autoriui

    Ponas Linai, esate garbingo amžiaus, bet kadangi pats dalyvavau ir girdėjau A. Kaveckio žodžius tai noriu pasakyti, kad meluojate skaitytojams. Aidas nesakė, kad “apdės uosto įmones 10 proc. mokesčių”. Buvo aiškiai ir garsiai pasakyta, kad bus prašoma, kad iš uostas miestui nuo savo pelno skirtų miestui 10 proc., kurių užteks ne tik autobusams finansuoti, bet ir miestui liks. Neberūkyk žolės daugiau.

    Reply
    • Linas Poška

      Gerbiamas konservatoriau, žodžio „labdara” ten negirdėjau. Vertinau kandidato idėją pagal jos kvalifikuojančius požymius: a) nustatytą (10%) normą; b) neišvengiamumą (kandidatas garantuotas, kad įmonės tuos 10% mokės). Abu šie kvalifikuojantys požymiai – kaip tik naują mokestį kvalifikuojantys požymiai.

  4. Anonimas

    Aš tai nenoriu veltui važinėtį, bet noriu važinėti miestiniais autobusais , kurių langai nėra užšąlę iš vidaus pusės, kai lauke vos vos minusas. Mieli tarybos ir kandidatai į juos nariai, nors kartą esant minusinei lauko temperatūrai pasinaudokite viešuoju transportu. Įsėskite ryte (apie 7 val.) pvz. į 6 autobusą Bandužių stotelėje ir nuavažiuokite iki Studlendo stotelės. Gal tada suprasite, kad keleiviams nesvarbi autobusų spalva ir kt. priežastys.. Jie tiesiog išlipę iš autobuso noti būti: SVEIKI ir JAUSTI, KAD TURI KOJAS ir RANKAS.

    Reply
  5. Mantas

    Zmones, apie kokius dar atiminėjimus isnsriciu jus klausinejat, kai savivaldybe sugeba neoanahdot po 20 mln eur per metus ir grazina i valstybes biudzeta? Tie pinigai jau yra. Be to, is kur jus istrauket 15 mln. eur? Autobusus turime, imone turime, reikia tik vairuotoju ir kuro… Tas zurnalistas kazkoks pasamdytas jei tik kelis sakinius sugebejo parasyt 😉

    Reply
    • Finansų ekspertas

      Kas grąžina? Ar turite bent kiek suvokimo apie viešuosius finansus? Jei savivaldybė sutaupo ar dėl kokių nors priežasčių nepanaudoja biudžeto lėšų, ji niekur jų negrąžina, jie lieka sąskaitoje ir būna toliau naudojami įvairiems tarybos patvirtintiems tikslams kitais metais. Gėda, jei tokie „nežiniukai” dar į tarybą kandidatuoja

    • Martynas Vainorius

      Gerbiamas Mantai, Linas Poška nėra „Atviros Klaipėdos” žurnalistas. Tai plunksną valdantis miestelėnas, kuris naudojasi nuomonių raiškai skirtomis mūsų portalo rubrikomis. Drąsiai galite rašyti ir Jūs. Ir kur kas daugiau nei Linas. Būtinai paskelbsime.

    • Vaidas

      Martynai, šiuo atveju ne šiaip miestelėnas, o konkuruojančio Grubliausko komiteto narys. Ar rubrika taps purvo pasipilstymo terpe tarp oponentų?

    • Martynas Vainorius

      Gerbiamas Vaidai, apie tai, kad Linas Poška yra vienas iš Vytauto Grubliausko rinkiminio komiteto steigėjų sužinojau tik lapkričio 30-osios popietę, o vakare jau sužinojau, kad jis ir šio komiteto rinkimų štabo narys. Šis tekstas paskelbtas lapkričio 29-ąją, tad jau nebeišimsim jo. Nesmagi situacija, bet yra jau kaip yra. Kol baigsis rinkimai nei Lino Poškos, nei kurio nors kito bet kurio komiteto dalyvio ar partijos nario pavieniai pasisakymai nebus skelbiami. Aišku, naujienas skelbsime ir toliau, tačiau savo mintis apie oponentus, pažadus ir visą kitą visi rinkimų dalyviai galės skelbti tik politinės reklamos rubrikoje, susimokėję pagal VRK deklaruotus įkainius.

  6. Nikulinas

    IŠTIES apsijuokė didis verslininkas. Uždės mat uostui 10 proc. mokestį… Gal geriau tegul neina jis į valdžią.

    Reply
  7. Nekarve

    O bet taciau…..noreciau veltui vazinet. Kad jau uostas nuodija, tai lai natūra atiduoda. Nėr čia ko. Koks skirtumas uz koki melagi balsuot. Nu bet cia karvems nesuprast

    Reply
  8. Anonimas

    Jeigu tai būtų parašęs ne Linas Poška, būčiau pagalvojęs, kad kažkas tiesiog prifantazavo, nes tokiu vėjus nusikalbantis žmogus negali būti sėkmingu verslininku (kokiu save pristato Kaveckis).Linu tikiu ir pasitikiu- o Kavackis, paaiškėjo, kad yra pliurpalius…Tikrai „pavežės” ir mus, ir konservatorių eąrašą 🙂

    Reply
  9. Anonimas

    Nu bet pavaro Kaveckis. Tokio avantiūristo dar paieškot reikėtų. Bet tai ko norėt is Bilotaitės. KosTmonautai ir tiek

    Reply
  10. Anonimas

    oho, kaip iš verslininko tai girdėti tai ohoho… Na bet jis gi su konservatoriais, kurie negalvoja, kaip pritraukti kapitalo, kaip uždirbti miestui pinigus, o kaip kažką apmokestinti

    Reply
  11. Anonimas

    Geriau nieko nesakyti, jeigu nežinai. Toks būtų moralas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This