Vaikams apie neįgalumo supratimą – kitaip

Švietimas

Šiemet lapkričio 30-oji – Žmonių su negalia supratimo diena – subūrė į vieną komandą mokslo, verslo ir praktikos centrus.

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centras, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedros mokslininkai ir VšĮ „Vaiko raida“ specialistai nusprendė surengti žmonių su negalia supratimo dieną kitaip, nei įprasta.

Nustatyta, jog delfinų terapija palengvina kai kuriuos vaikų negalavimus. Palmiros Mart nuotr.

Šios idėjos iniciatorė, prof. dr. Daiva Mockevičienė sako, kad renginys yra skirtas pirmiausia priešmokyklinių grupių darželinukams.

„Siekiame pristatyti negalią per pojūčius, – sako profesorė. – Vaikai galės apsilankyti Klaipėdos universitete, „Studlende“ įrengtose šešiose laboratorijose, kuriose patirs, kaip veikia mūsų sensorikos sistema, rega, klausa, motorika”.

Vietų nebeliko tą pačią dieną, vos išplatinus informaciją apie planuojamą renginį. Laboratorijose apsilankys uostamiesčio lopšelių-darželių „Volungėlė“, „Inkarėlis”, „Puriena”, „Radastėlė” „Bitutė”, Klaipėdos „Varpelio” mokyklos – darželio auklėtiniai bei juos lydintys pedagogai.

Delfinų terapijos centro vedėjos dr. Brigitos Kreivinienės teigimu, akivaizdu, kad poreikis tokiems renginiams yra didelis, todėl planuojama ateityje organizuoti jų daugiau.

„Tokios iniciatyvos yra labai svarbios tolerancijos ugdymui, – sako B. Kreivinienė. – Norime parodyti, kad negalia nėra kliūtis draugauti. Dažniausiai žmogaus su negalia bijoma dėl nežinojimo ar nesupratimo. Vaikams renginys ne tik suteiks labai daug žinių apie negalią jiems suprantamu būdu – per patirtį, bet ir paskatins suprasti kitokį”.

Renginio organizatoriai džiaugiasi, jog prie jų prisijungė socialiniai partneriai Klaipėdos Litorinos mokykla, Klaipėdos regos ugdymo centras, renginį globoja Klaipėdos moterų Rotary klubas „Aditė“, remia viešbutis „Amberton“.

VšĮ „Vaiko raida“ vadovė Kristina Mockevičienė akcentuoja, kad pagaliau keičiasi požiūris į socialinę atskirtį patiriančius asmenis.

„Tai jau antras renginys šią savaitę, kuomet neįgaliųjų supratimo diena minima visuomenei išreiškiant jiems palaikymą ir supratimą, – sako K. Mockevičienė. – Ne tik neįgalieji renkasi į minėjimą, tačiau ir mes, save laikantys sveikaisiais, garsiai pareiškiame, kad norime ir galime priimti kiekvieną tokį, koks jis yra”.

Renginys vyks nuo 10 iki 12 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Aš neabejingas, o Tu?

Gruodžio 4 d., pirmadienį, Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centras ir Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Akvariume įdiegtos pažinimo priemonės asmenims su negalia

Labiausiai Lietuvoje lankytojų mėgstamas muziejus – Lietuvos jūrų muziejus – kviečia į atnaujintą Akvariumo ekspoziciją: ji praturtinta sprendiniais asmenims su negalia. ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Sveikata

Pristatys pirmąjį Lietuvoje vadovėlį papildomosios ir alternatyviosios sveikatos priežiūros studijoms

Klaipėdos universiteto sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedra visuomenei pristato naują, dar spaustuvės dažais kvepiantį vadovėlį „Papildomoji ir ...
2023-06-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This