Klaipėdoje – pirmieji ryškūs Kalėdų ženklai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Žvarbią penktadienio popietę Atgimimo aikštėje netrūko šventinio klegesio. Čia įvairių miesto įstaigų atstovai – nuo darželių iki mokyklų ir aukštojo mokslo įstaigų –  puošė 100 vazonuose esančių kalėdinių eglučių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Aikštėje sutikta Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė sakė, kad papuoštos bus visas šimtas eglučių ir džiaugėsi, kad tokia akcija pavyko.

„Aišku, nuo oro priklausys, kiek žaisliukai laikysis, tačiau be galo smagu matyti tokį šventišką šurmulį paprastą darbo dieną”, – sakė I. Šakalienė.

Puošiant elgtutės aikštėje vyko ir Karalienės Luizos jaunimo centro bei Vaikų laisvalaikio centro kolektyvų koncertas.

Po švenčių visas eglutes galės pasiimti patys puošėjai ir jas pasodins savo teritorijoje, taip pratęsdami žaliaskarių gyvenimą.

O jau rytoj, gruodžio 1 – ąją, Teatro aikštėje 17 val. prasidės miesto eglutės įžiebimo ceremonija su teatralizuota muzikine programa, Kalėdų Senelio apsilankymu ir fejerverkais. Negalintys atvykti į Teatro aikštę, Klaipėdos Kalėdų eglutės įžiebimą galės stebėti per tiesioginę transliaciją internete https://www.facebook.com/klaipedossventes.

Teatralizuota muzikinė programa bus rodoma iš Dramos teatro balkonų. Renginyje dainuos televizijos projekte išgarsėjęs mamos Giedrės ir dukters Saulės duetas, „GOLDEN AGE“ merginos, Violeta ir Vilius Tarasovai, šįkart pasirodysiantys ne duetu, o trio, nes drauge su tėvais prie mikrofono stos ir jų dukra. Kalėdų kanoną atliks studijos „Junior City Jazz” dainininkai.

Iki renginio pradžios 17 val. per didžiulį TV ekraną Teatro aikštėje bus transliuojami kalėdiniai vaizdo sveikinimai. Jie bus verčiami į gestų kalbą.

Kalėdų eglutės įžiebimo renginys turės dar vieną svarbią naujovę – kompanija „ITCC“ Teatro aikštėje sumontavo specialią pakylą, nuo kurios renginį turės galimybę stebėti rateliuose judantys neįgalieji.

Atsižvelgdami į Klaipėdą užklupusius žvarbius žiemiškus orus, renginio organizatoriai žada, kad renginys truks tiek, kad nespėtų sušalti mažiausieji šventės dalyviai – maždaug gerą pusvalandį.

Girliandų gijomis išpuoštoje Teatro aikštėje Kalėdų eglutės įžiebimo vakarą nušvis dar nematyta šventinė iliuminacija. Senamiesčio verslininkų paramos dėka medeliai dekoratyviniuose vazonuose transformavosi į šešis įspūdingus šviečiančius burbulus.

O spalvingi prekybininkų nameliai, kurie vilios kvapniais gardėsiais, kvies įsigyti mielų dovanėlių. Kalėdinė mugė Turgaus g. ir Teatro aikštės prieigose šurmuliuos nuo 12 val.

Kitas renginys Teatro aikštėje – sekmadienį, gruodžio 2 –ąją. Lėkštei labdaringos sriubos į Teatro aikštę tradiciškai kviečia Maltiečiai, renkantys aukas vienišiems, nepritekliuje gyvenantiems senoliams.

Šiais metais prie akcijos prisijungė ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis bei jo vadovė Inga Grubliauskienė su komanda.

„Džiaugiuosi, kad galėsiu garsinti Maltiečių sriubos renginį tiesiogine to žodžio prasme. Pasirūpinsiu įgarsinimo aparatūra“, – taip prie labdaros akcijos sutiko prisijungti ir garsus Klaipėdos muzikantas Laimonas Urbikas.

„Suprantame, kad žiemą dainuoti lauke yra tikras iššūkis balsui, bet norime padovanoti savo dainas žmonėms, kurie aukoja savo pinigus alkstantiems senoliams“, – kalbėjo TV projekto Lietuvos balso dalyvė Evelina Šaltytė–Šreiberė ir E. Balsio menų gimnazijos mokinė Elzė Grubliauskaitė.

„Visada prisidedu prie kilnių darbų ir idėjų. Tad išvirsime džiazo ir meilės artimui pagardintą sriubą“,- džiaugėsi Pepper Grey restorano savininkas Armen Manukyan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”59811,59812,59813,59814,59815,59816,59817,59818,59819,59820,59821,59822,59823,59825,59826,59827,59828,59829,59830,59831,59833,59834,59835,59837,59838,59839,59824″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This