Už merginos išvežimą dirbti prostitute – teisiamųjų suolas

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate baigtas ikiteisminis tyrimas dėl asmens gabenimo prostitucijai.

Tyrimas buvo pradėtas, kai 23 metų be žinios dingusios merginos brolis kreipėsi  į pareigūnus.

Pastarieji nustatė, jog nukentėjusioji pati sutiko važiuoti į Vokietiją dirbti prostitute viename naktiniame klube. Jai buvo liepta atidirbti skolą už įdarbinimą ir kelionę, tačiau mergina atsisakė ir kreipėsi į Vokietijos policiją.

Bendradarbiaudami su užsienio kolegomis ir Lietuvos Caritu uostamiesčio kriminalistai nustatė, jog prie merginos išvežimo prisidėjo jos pusbrolis bei gerai policijos pareigūnams žinomi su organizuotu nusikalstamumu siejami asmenys ir jų bendrininkė – 49 metų amžiaus anksčiau tame pačiame viešnamyje Vokietijoje dirbusi klaipėdietė.

Įtariama, kad nukentėjusiosios pusbrolis nuvežė merginą į Šilutę, kur perdavė už narkotikų platinimą teistam, 2016 metais lygtinai iš pataisos namų paleistam Šilutės rajono gyventojui.

Praeityje organizuotos nusikalstamos grupės narys nugabeno merginą pas savo bendrininką į uostamiestį. Pastarasis taip pat anksčiau priklausė organizuotai nusikalstamai grupuotei ir 2010 metais buvo nuteistas 11 metų už labai didelio kiekio heroino laikymą.

2017 metais jis buvo lygtinai paleistas iš pataisos namų. Būtent jo bute mergina praleido naktį iki išvykimo į Vokietiją ir pasirašė skolos raštelį.

Visiems keturiems asmenims pareikšti įtarimai dėl asmens gabenimo šio sutikimu prostitucijai.

Už šį nusikaltimą numatyta laisvės atėmimo iki 6 metų bausmė.

Nukentėjusiosios pusbroliui taip pat pareikštas kaltinimas ir dėl nedidelio kiekio kanapių, rastų jo automobilyje, laikymo.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Ribotas kanapių legalizavimas apsaugos vokiečių vaikus? Kaip?

Nuo balandžio 1 dienos Vokietijoje nebebus nusikaltimas turėti su savimi kanapių (iki 25 g) ir laikyti jų namuose (iki 50 ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už užsienietės išnaudojimą prostitucijai neteks laisvės

Teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį Klaipėdos gyventojui ir čia gyvenančiai Ukrainos pilietei, kaltintiems prekyba žmonėmis ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This