Pasikeitė Ligonių kasų telefonas

Sveikata

Valstybinė ligonių kasa (VLK) praneša, kad nuo gruodžio 1 dienos Ligonių kasos gyventojus konsultuos naujuoju telefonu numeriu – (8 5) 232 2222.

Pasak VLK Draudžiamųjų privalomuoju sveikatos draudimu registro skyriaus vedėjos Natalijos Jelenskienės, toks sprendimas priimtas siekiant gerinti gyventojų aptarnavimą ir mažinti finansinę naštą besikreipiantiems, t. y. atsisakyta padidinto tarifo telefono linijos.

Skambučiai į ligonių kasų gyventojų aptarnavimo numerį nuo šiol bus apmokestinami pagal pasirinkto ryšio operatoriaus taikomą tarifą ar mokėjimo planą. Turintiems nemokamų neiškalbėtų minučių arba neribotų minučių pokalbiams – skambučiai dėl konsultacijų į ligonių kasas nekainuos.

VLK primena, kad informacija apie asmens duomenis, kurių saugą ligonių kasos privalo užtikrinti, teikiama tik atvykus į teritorinių ligonių kasų gyventojų aptarnavimo skyrius ir pateikus asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (jei kreipiasi asmens atstovas – jo asmens tapatybę ir atstovavimą patvirtinančius dokumentus) arba pateikus el. paštu info@vlk.lt pasirašytą prašymą.

Didžiąją dalį ligonių kasų paslaugų – sužinoti, ar esate draustas, kiek kainavo gydymas, pasitikrinti eiles gydymo įstaigose – jau galima ir internetu.

Gyventojai konsultuojami Ligonių kasų darbo metu – pirmadienį–ketvirtadienį nuo 8 val. iki 17 val., penktadieniais – iki 15.45 val.

Skambinant iš užsienio +370 5 232 2222.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Savarankiškai dirbantys vėl kas mėnesį turi mokėti PSD įmokas

„Sodra” primena, kad pasibaigus karantinui savarankiškai dirbantys gyventojai vėl turėtų nepamiršti kas mėnesį sumokėti einamąsias privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokas ...
2021-07-01
Skaityti daugiau

Sveikata

Ligonių kasos ieško užtarimo

Klaipėdos savivaldybės noras iš Klaipėdos rotušės iškraustyti Nacionalinės žemės tarybos (NŽT) skyrių suteikiant jam dabar Teritorinės ligonių kasos naudojamas patalpas ...
2017-11-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This