Lapių mokykloje – STEAM klasės, Endriejave – rekonstrukcija

Regionas

Klaipėdos rajono Lapių pagrindinėje mokykloje įgyvendinamas mokyklinio ugdymo plėtojimo projektas STEAM: dvi mokyklos  klasės buvo aprūpintos moderniomis interaktyviomis lentomis bei įvairiais žaidimais, priemonėmis, kurios reikalingos STEAM veiklai.

STEAM – tai veiklos, apimančios gamtos mokslus, technologijas, inžineriją, menus ir matematiką.

Interaktyviose lentose vaikai gali susipažinti su žmogaus kūno, įvairių mechanizmų ir kt. 3D modeliais, patys piešti, kurti, modeliuoti, programuoti, iš arčiau susipažinti su chemijos, elektros, kompiuterių inžinerija, aplinkotyra, geologija, biologija ir kitomis tiksliųjų mokslų disciplinomis.

Rajono savivaldybė praneša, kad STEAM klasių įrengimui Klaipėdos rajono savivaldybė ir Vokietijos „Lions“ klubas skyrė po 5 tūkst. eurų, Lapių vaikų namų paramos fondas prisidėjo 2 tūkst. eurų. Prie projekto įgyvendinimo taip pat prisidėjo Klaipėdos Rotary klubas „Concordia 1826“, asmeniškai paramą skyrė Berndas Bargemannas, Angelika Cords, Heinz-Hermannas Germeris, Christianas Giolneris, Katharina ir Michaelis Harmannai, Sylke Herse, Hinnerkas Heitmiuleris, Susanne Hindahl-Reede, Heinz-Jurgenas ir Doris Hiufmann, Svenas Koegelis, Detlevas Kohlmeieris, Adrianas Menke, Christianas Rumpeltinas, Mindaugas Tabokas, Dr. Ulrichas ir Sighilt Winkler.

Modernizuojamas Endriejavo kultūros centras

Tai pat  Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, jog spalio pabaigoje prasidėjo Endriejavo kultūros centro ir bibliotekos rekonstrukcijos ir modernizavimo darbai.

Čia perplanuojamos esamos ir naujai įrengiamos trūkstamos patalpos, bus įrengtas naujas stogas, geoterminio šildymo katilinė, apšiltintas pastato fasadas, įrengta nauja išorinė lietaus nuvedimo sistema, tvarkomos vidaus patalpos.

Pastatas bus pritaikytas ir žmonėms su negalia: prie pagrindinio įėjimo bus įrengta nuovaža. Modernizuojant pastatą bus tvarkoma ir jo aplinka: perklojami esami pėsčiųjų takai, įrengiami laiptai, suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovas, bus paženklintos automobilių aikštelės stovėjimo vietos, įrengiamas teritorijos apšvietimas, buitinių atliekų ir atliekų rūšiavimo konteinerių stoginė.

Iš viso Endriejavo kultūros centro ir bibliotekos modernizavimo darbai kainuos beveik 630,3 tūkst. eurų: 170 tūkst. eurų – ES lėšos, 30 tūkst. eurų – Valstybės biudžeto lėšos, likusi dalis, t. y. daugiau nei 430 tūkst. eurų – Savivaldybės biudžeto lėšos.

Darbus vykdo UAB „Išskirtinio būsto statyba“.

„Tikimės, kad rekonstruotas kultūros centras ir biblioteka ne tik pagerins darbo sąlygas ten dirbantiesiems, bet ir suaktyvins visos Endriejavo seniūnijos kultūrinį gyvenimą, nes naujose, jaukiose ir šiltose erdvėse bus maloniau ne tik repetuoti meno kolektyvams, bet ir stebėti renginius seniūnijos gyventojams“, – savivaldybės pranešime spaudai cituojama mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Vietoje grąžinimo į darbą - solidi sąskaita (dar atnaujinta)

Pernai rugpjūtį iš Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorės pareigų atleistai Indrai Tamašauskienei pirmos instancijos teisme nepavyko įrodyti ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Regionas

2018 m. rajone: išasfaltuotos gatvės, suremontuoti pastatai

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad per 2018 metus kelių ir gatvių priežiūrai, remontui, tiesimui buvo panaudota beveik 3 mln. eurų, ...
2019-04-05
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdoje rajone vyks melioracijos sistemų ir polderių tvarkymo darbai

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad šiems metams jai yra skirta 245 tūkst. eurų tikslinių valstybės dotacijų melioracijos darbams ir dar 212 ...
2019-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This