Smiltynės jachtklubas – geriausias metų visuomeninis ir rekreacinis projektas

Verslas

Konkurse „Už darnią plėtrą“ INREAL grupės išplėtotas Smiltynės jachtklubas pripažintas geriausiu metų visuomeniniu ir rekreaciniu projektu. Laivybos, poilsio ir renginių komplekso Kuršių nerijoje plėtra vyko dviem etapais – nuo 2015 iki 2017 metų. Per šį laikotarpį Smiltynės Jachtklubas buvo iš pagrindų atnaujintas.

Konkursą „Už darnią plėtrą“ kasmet organizuoja Lietuvos nekilnojamojo turto asociacija (LNTPA) kartu su Darnios plėtros akademija.

Pasak LNTPA direktoriaus Mindaugo Statulevičiaus, Smiltynės jachtklubas buvo įvertintas dėl kelių aspektų.

„Visų pirma, jis atvėrė visuomenei Smiltynę – Klaipėdos miesto dalį, kuri iki tol nesulaukdavo daug lankytojų. Smiltynės Jachtklubas, teikiantis įvairias paslaugas: apgyvendinimo, maitinimo, pramogų tapo atviras įvairioms socialinėms iniciatyvoms. Kitas svarbus dalykas – buriuotojų bendruomenė gavo nuolatinę vietą, kur gali susirinkti, pasikviesti užsienio svečių ir pan. Trečias aspektas – teritorijos, kuri iki šio projekto buvo smarkiai apleista, nepuošianti mūsų pajūrio, sutvarkymas. INREAL grupė parodė drąsą tapti flagmanais ir imtis šio projekto, kuris tapo įvairialypiu kompleksu“, – pranešime spaudai cituojamas M. Statulevičius.

Sezono metu Smiltynės jachtklubo viešbutis gali priimti iki 140 suaugusių žmonių. Teigiama, kad buvusiose administracinėse patalpose įrengta konferencijų salė tapo ne tik viešbučio svečių, bet ir Smiltynės bendruomenės renginių vieta.

I rekonstrukcijos etapo projektuotojai – „Senojo miesto architektai“ – išlaikė buvusio viešbučio struktūrą pritaikydami ją šiuolaikinių poilsiautojų poreikiams. II etapo projektuotojai ir architektai – „Sprik“ – atliko mažųjų elingų konversiją į viešbučio apartamentus.

„Jie pasirinko sprendimus, kurie nesuardė senųjų elingų formų, konstrukcijų ir net detalių. Buvo išsaugotas plytinis fasadas, grubios gelžbetonio konstrukcijos, patalpų formos ir tūriai, rekonstruoti didžiųjų elingų vartai. Pagrindine interjero idėja tapo horizontali „horizonto“ linija, sujungiantį apartamentus ir uostą į vieną lygį. Linija išreikšta per spalvą, kuri skiria kambarį į dvi dalis. Vaizdine jungtimi su gamtiniu horizontu tapo terasos bei langai ir pro juos atsiveriančios marios ar pieva”, – rašoma pranešime.

Erdvioje 3 ha teritorijoje įrengta laisvalaikio zona su „didžiausio Lietuvos baseino“ instaliacija bei vaikų žaidimų aikštele. Smiltynės jachtklube veikia restoranas, uoste ištisus metus priimami ir saugomi įvairių dydžių jachtos ir kateriai. Dviejuose visiškai renovuotuose baseinuose yra 65 laivų švartavimosi vietos nuo 3 iki 15 metrų, čia teikiamos visos laivų aptarnavimo paslaugos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This