Žvaigždėmis gali būti ir pelės

Fotoreportažai, Kultūra

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=ty00JawFRlo&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Smagi, linksma, išmani, nemoralizuojanti, stilinga, „kučinskiškiai- vagneriška” – tai tik keletas epitetų, kuriais ketvirtadienį spaudos konferencijoje buvo pristatyta naujoji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro premjera vaikams „Žvaigždžių opera”, kuri bus parodyta jau šį sekmadienį Žvejų rūmuose.

Nors opera pavadinta Žvaigždžių, ji galėtų vadintis ir Pelių, mat pagrindinės žvaigždės joje bus pelės su Pelių Karaliumi priešaky.

Teatro vadovės Laimos Vilimienės teigimu, svarbiausia yra tai, jog teatras pristato nacionalinės operos premjerą, skirtą ne bet kam, o vaikams. Tai esąs ne dažnai pasitaikantis reiškinys mūsų teatruose.

„Ši trilogija yra „kučinskiškiai- vagneriška”, – sakė Klaipėdos muzikinio teatro direktorė Laima Vilimienė. Palmiros Mart nuotr.

„Antra ypatybė, turbūt unikalus atvejis muzikos istorijoje yra ta, kad mes galime dalyvauti trečiojo, jauniausiojo šeimos kūdikio gimime, nes tai yra trilogijos trečioji dalis”, – sakė teatro vadovė, nepamenanti tokio atvejo net ir Europoje, kad operą, skirtą vaikams, sudarytų trilogija.

Mat „Žvaigždžių opera” – tai kompozitoriaus Antano Kučinsko ir libreto autorės Daivos Čepauskaitės operos „Bulvinė pasaka“ ir „Makaronų opera“ tęsinys – jos irgi pastatytos ir iki šiol sėkmingai rodomos Klaipėdos muzikinio teatro scenoje.  

Trečioji dalis, pasirodo, tapo lemtinga solistui Kęstučiui Nevuliui, padariusiam didžiulį šuolį savo karjeroje: pirmojoje operoje buvęs Morka- vestuvių muzikantu, antrojoje – Vermišelių Bosu, trečioje dalyje tapo Karaliumi. Tiesa, Pelių…

Spaudos konferencijoje dalyvavęs solistas Gytis Šimelionis (Pelė II) prisipažino ilgai galvojęs, ką gražaus pasakyti, o sau supratęs, jog jam labiausiai patinka tai, kad šiame spektaklyje vaikams nėra moralizuojama, o „labai paprastai ir gražiai primenamos pagrindinės vertybės: meilė, draugystė, pasitikėjimas, dalinimasis”.

Vaidinime kartu su patyrusiais teatro artistais dalyvausiantys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto studentai džiaugėsi galimybe prisiliesti prie tikros operos, pamatyti darbo teatre užkulisius ir dėkojo „Žvaigždžių operos” režisieriui Ramūnui Kaubriui už pasitikėjimą bei įgytą patirtį.

Pats gi režisierius prisipažino bijąs, kaip tikras peliukas, ar premjera pavyks taip, kaip viskas sumanyta…

Ir vyriausiojo dirigento Tomo Ambrozaičio, ir kitų spaudos konferencijoje kalbėjusių kūrybinės grupės narių teigimu, šis kūrinys nėra skirtas tik vaikams, jame daug povandeninių srovių ir poteksčių, kurias bus pajėgūs suprasti tik suaugusieji.

Tačiau mažiesiems žiūrovams spektaklyje nuobodžiauti tikrai neteks – tuo pasirūpino ir choreografas Aurelijus Liškauskas, sukūręs temperamentingus šokius, ir scenografas Artūras Šimonis, nepamiršęs šiuolaikinių vaikų džiaugsmo – išmaniųjų technologijų.

„Artūras mėgsta „mažiau“, aš būnu už „daugiau“. Todėl jei atsiras kokių nors bumbulų ar pelių pasaulio detalės jums atrodys netikėtai didelės – žinokit, kad tai mano sumanymas“, – juokavo kostiumų dailininkė Vilija Šuklytė.

A. Liškausko nuomone, kitaip nei būna filmuose, kur jų tęsiniai paprastai būna silpnesni už pirmąją seriją, „Žvaigždžių opera” yra stipriausia trilogijos dalis, kurią dar galima būtų ir tęsti.

Deja, bet į premjerinį spektaklį šį sekmadienį jau laisvų vietų nebėra – išpirkti visi bilietai.

Tad norintiems pamatyti „Žvaigždžių operą”, skirtą visiems žmonėms nuo 3 iki 99 metų, teks bilietų ieškotis jau naujaisiais 2019-aisiais metais.

APIE OPERĄ

„Žvaigždžių operoje“ pagaliau išsipildys pelių troškimas prisikimšti pilvus. Pelių Karalius užsigeis tapti scenos žvaigžde, kad galėtų amžinai maudytis šlovės ir garbės spinduliuose. Vyks muzikinį televizijos šou primenantis konkursas, kuriame bus ir Pelė – Maiklas Džeksonas, ir Lady Gaga, ir kitų nesunkiai atpažįstamų žvaigždžių….

Pirmą kartą teatro istorijoje operos vaikams programėlėje atsiras specialus Pelių žargono žodynėlis, kad mažieji teisingai interpretuotų kai kuriuos „sužvaigždėjusių“ pelių vartojamus žodžius…

Palmiros Mart ir Muzikinio teatro nuotr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”60699,60700,60697,60701,60702,60703,60692,60721,60808,60809″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Gala koncertu atvėrė naująjį Klaipėdos muzikinį teatrą

Šeštadienio vakarą įspūdingu gala koncertu publikai atsivėrė naujieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rūmai. Gala koncertas sujungė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This