Kaip Kalėdų senelis su eršketais nardo…

Miestas

Į šventinių nuotykių sūkurį neria ir Lietuvos jūrų muziejus.

Penktadienį jo lankytojai galėjo stebėti povandeniniame tunelyje, kaip kartu su eršketais ir kitomis žuvimis plaukioja … Kalėdų senelis. Nepabūgęs sušlapti nei barzdos, nei kojų, jis klausosi žuvų kalbų ir linksmai moja žiūrovams.

Jūrų muziejus praneša, kad Kalėdų senelį, lankantį šiuos jūrų gyvūnus, dar bus galima pamatyti gruodžio 15, 16, 20, 22, 23, 26 d. 13.30 val.  – tomis dienomis, kai vyks šventiniai pasirodymai Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume su kapitonu Flintu, delfinais bei kaliforniniais jūrų liūtais.

Alfonso Mažūno nuotr.

Penktadienį atgijo ir sena muziejaus tradicija – vėl pradėjo veikti Kalėdinis Pingvinų paštas. Laiškus Kalėdų seneliui gali rašyti ir maži, ir dideli. Na, o pingvinai, kaip žinia, tikri keliauninkai ir plaukdami per jūras marias perduos vaikų svajones tiesiai Kalėdų seneliui.

Šiemet Jūrų muziejus atnaujino pingvinų būrį: 8 Humbolto pingvinai į rekonstruotą muziejaus pingvinariumą buvo atgabenti iš Winghamo Wildlife zoologijos parko (Jungtinė Karalystė). Per šiuos mėnesius jie aklimatizavosi, priprato prie darbuotojų ir susidraugavo su muziejaus pingvinais – senbuviais. Humbolto pingvinai, kaip ir kitos 16 rūšių, peri tose pačiose pakrantėse, kur ir gyvena. Pingvinai gyvena ir Pietų jūrų salose, pietiniuose Australijos pakraščiuose, Naujosios Zelandijos, Pietų Amerikos, net Pietų Afrikos pakrantėse.

Lygiai prieš metus po rekonstrukcijos atsidariusiame  akvariume jau apsilankė 387 tūkst. lankytojų. Dabar dvidešimt keturiuose akvariumuose gyvena 650 žuvų ir kitų jūrų gyvūnų, iš viso 155 rūšys. Jų įvairovė atspindi pasaulinį vandenyną: čia plaukioja ir gėlavandenės, ir Šiaurės bei tropinių jūrų žuvys. Na, o didžiojo baseino, per kurio dugną eina tunelis puošmena – eršketai. Dabar kai kurių šių archajiškų, dinozaurų laikus menančių gyvūnų ilgis jau viršija du metrus. Gyvena jie iki šimto metų ir užauga net iki dešimties metrų.

Primenama, kad jūrų muziejus ir delfinariumas dabar gyvena žiemos režimu – dirba tik tris dienas per savaitę: penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Tačiau gruodį papildomai dirbs ir 20 d. bei antrąją Kalėdų dieną – gruodžio 26-ąją.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This