Muzikinio teatro statybvietėje – įspūdingas įrenginys

Miestas, Svarbu

Penktadienį į Klaipėdos muzikinio teatro statybvietę iš Baltarusijos atkeliavo įspūdingų gabaritų įrenginys – 190 kub. m talpos priešgaisrinis rezervuaras.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Statybos darbus atliekančios bendrovės „Infes“ statybos projektų vadovas Julius Vaznelis „Atvirai Klaipėdai” pasakojo, kad rezervuaras yra 23,7 m ilgio, tad yra padalintas į dvi dalis, jį vežė du vilkikai. Pagal specialų užsakymą  pagamintas 3,2 m diametro įrenginys bus sujungtas vietoje.

Jis bus įleistas į išbetonuotą maždaug 5 metrų gylio duobę rytinėje sklypo dalyje, arčiau Danės g. 21 namo. Betonavimo darbus ketinama atlikti šią ir kitą savaitę.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Įleistas rezervuaras iš karto bus pripildytas vandeniu.

Realūs teatro rekonstrukcijos darbai prasidėjo rugpjūčio pabaigoje. 17,796 mln. Eur vertės projekto rangovais yra  bendrovės „Infes“ ir „Hidrostatyba“. Rangos darbų sutarties trukmė yra 7 metai, tačiau teatro vadovė Lima Vilimienė yra sakiusi, jog tikisi, kad statybos bus baigtos per trejus metus.

Priminsime, kad teatro rekonstrukcijos eigą galite stebėti specialioje „Atviros Klaipėdos” rubrikoje „Muzikinio teatro metamorfozė“.

2 Comments

  1. Povilas

    Kaip baigs per 3 metus, kai dabar turbūt archeologai, radę kelias monetas viską sustabdys amžiams. Atsiminkite kaip buvo prie sudegusio Baltijos kino teatro. Knibinėjo, knibinėjo, užkasė, taip viskas ir liko žolėmis užėję… Nerūpi Vilniuje gyvenantiems valdžios didžiažmogiams kas mūsų Klaipėdėlėje darosi. Pamatysite viskas sustos …

    Reply
    • Aldona

      Na, Povilai. Jeigu nežinai – neskiesk nesąmonių.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro rekonstrukcija per keturias minutes

Nors statybininkai ir nesugebėjo iki šiol gauti visų valstybinės komisijos parašų, šio šeštadienio vakarą po 150 eurų kainavusius bilietus įsigiję ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate (papildyta) 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This