Suimta socialine darbuotoja apsimetinėjusi čigonė

Kriminalai ir nelaimės

Policija praneša, jog atlikus Lietuvos mastu registruotų įvykių analizę, nustatyta moteris, kuri greičiausiai ne vienerius metus prisistatydama socialine darbuotoja braudavosi į senyvų žmonių namus ir apgaulės būdu pasisavindavo jų pinigus.

Ketvirtadienį 55 metų sukčiuvienė, daugybę kartų už panašius nusikaltimus teista neblaivi čigonų tautybės įtariamoji, buvo sulaikyta Panevėžyje ir atgabenta į Klaipėdos areštinę.

Ji prisipažino, kad spalio mėnesį sumaniusi pailsėti Palangoje, vyko į pajūrį turėdama planų užsukti ir Klaipėdon, kur ketino nusikalstamu būdu „užsidirbti”.

Spalio 22 d. įtariamoji taip ir padarė: atvykusi uostamiestin, Baltijos prospekte pateko į 88 metų senolės  butą, melavo, kad yra socialinė darbuotoja ir atnešė šventėms skirtą priedą prie pensijos. Pamačiusi, kur moteriškė laiko pinigus, ji čiupo šios piniginę su daugmaž 2000 eurų ir pabėgo.

Tą pačią dieną jai pavyko patekti ir į 84 metų klaipėdiečio, Šilutės plento gyventojo, namus. Vyro bute įtariamosios grobis buvo menkesnis: ji išsinešė ant stalo paliktus 100 eurų.

Čigonė prisistatydavo socialine, savivaldybės arba „Sodros“ darbuotoja. Ji turėjo ir fiktyvų socialinės darbuotojos pažymėjimą, kurį, kaip pasakojo, prieš keletą metų, neslėpdama, kad naudosis juo nusikaltimams daryti, buvo užsakiusi kažkokiam Igorioku pasivadinusiam asmeniui. Šį pažymėjimą policijos pareigūnai surado ir paėmė.

Klaipėdos miesto policijos 2-ojo veiklos skyriaus viršininkas Albinas Misevičius pasakojo, kad pavyko sužinoti, kaip įtariamoji išsirinkdavo aukas. Moteriškė pareigūnui pasakojo, kad tiesiog įeidavo į bet kurią bet kokio namo laiptinę, dairydavosi kuo senesnių durų ir skambindavo. Jei atidarydavo jaunas žmogus, ji sakydavo apsirikusi arba klausdavo, ar neparduodamas butas.

O atidarius duris garbaus amžiaus žmonėms, įtariamajai būdavo svarbu įeiti vidun ir kaip nors sužinoti, kur laikomi pinigai. Ji pasitelkdavo visą savo išmonę, rašydavo bet ką tuščiuose popieriaus lapuose, taip imituodama darbą. Jos žodžiais, aukos vis tiek nieko nematydavo.

Įtariamoji neslepia, kad per kelerius metus visoje Lietuvoje yra padariusi ne mažiau dvidešimties nusikaltimų. Vien Klaipėdoje ji gali būti susijusi su keliolika iš jų.

Stambi, žemo ūgio, trumpais šviesiai dažytais plaukais moteris kaip įtariamoji būdavo minima ne viename Klaipėdos apskrities policijoje užregistruotame sukčiavime.

Teismo sprendimu, panevėžietė suimta trims mėnesiams. Policijos pareigūnai tęsia darbą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Pamokė medikus, kaip elgtis su agresyviais pacientais

Klaipėdos universiteto ligoninė praneša trečiadienį sulaukusi svečių – Klaipėdos miesto policijos atstovų, kurie ne tik neturėjo jokių pretenzijų medikams, bet ...
2023-04-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnų padėka klaipėdiečiui, padėjusiam sulaikyti automobilį apgadinusį asmenį

Laikinai Klaipėdos miesto policijos komisariatui vadovaujantis Albinas Misevičius padėkojo ir policijos suvenyrų įteikė klaipėdiečiui Germanui, kuris uostamiesčio pareigūnams padėjo sulaikyti ...
2021-09-20
Skaityti daugiau

Veidai

Tarnybą baigia Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas

Rugpjūčio 9 d. tarnybą baigs Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkas, vyresnysis komisaras Gintautas Mačiulaitis. Jis vidaus reikalų sistemoje tarnavo 30 ...
2021-08-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This