Regina Šaltenytė gali gauti Vyriausybės kultūros ir meno premiją

Kultūra

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija iš visuomenės pasiūlytų daugiau nei 40-ies muzikos, teatro, dailės, literatūros, kitų kultūros ir meno sričių atstovų atrinko 12 kandidatų gauti premijas. Tarp jų yra ir Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė.

Vilniuje gimusi Regina Šaltenytė Klaipėdos dramos teatre vaidina nuo 1979 metų.

Komisija tokias premijas dar rekomenduoja skirti fotomenininkui Ramūnui Danisevičiui, muziejininkei Vidai Kanapkienei, dailininkui, knygų vaikams autoriui Kęstučiui Kasparavičiui, kino ir teatro aktorei Vidai Vaivai Mainelytei, kompozitoriui Arvydui Malciui, tapytojai Sigitai Maslauskaitei-Mažylienei, menotyrininkei Agnei Narušytei, poetui Kęstučiui Navakui, kino operatoriui Janui Vitoldui Tomaševičiui, tekstilininkei Zinaidai Vogėlienei ir menotyrininkei Rasutei Žukienei.

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisijai vadovauja poetas ir publicistas Liutauras Degėsys. Komisijos nariai – premjero patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unė Kaunaitė, kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė, violončelininkas Mindaugas Bačkus, architektė Gražina Bernotienė, teatro kritikas, publicistas Vaidotas Jauniškis, fotomenininkas Alvydas Lukys, aktorė Dalia Michelevičiūtė, menotyrininkas Ernestas Parulskis, kino kritikė Rasa Paukštytė, menotyrininkas Helmutas Šabasevičius ir etnologė Daiva Vaitkevičienė.

Vadovaudamasi šiuo komisijos sprendimu, Kultūros ministerija pateiks Vyriausybei tvirtinti nutarimo projektą dėl premijų skyrimo.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus. Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų. Nuo 2008 m. premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių (12 920 eurų).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Kintų festivalyje atgims Peras Giuntas, Čiurlionis ir juos mylėjusios moterys

Kintų muzikos festivalyje birželio 28-osios vakarą bus pasakojama apie dvi ypatingas moteris, kurios dažniausiai būna savo žymiųjų vyriškų herojų – ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

Kultūra

Laukia pretendentų į Klaipėdos kultūros magistrus

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyrius kviečia Klaipėdos kultūros organizacijas bei fizinius asmenis siūlyti pretendentus Klaipėdos kultūros magistro vardui gauti. Siūlant ...
2023-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This